Af Finn Bjørvig Hansen - 23/07-17 11:11

Uhyggelige metoder: Derfor henretter Nordkoraes diktator folk offentligtUhyggelige metoder: Derfor henretter Nordkoraes diktator folk offentligt

I Nordkorea, under diktatoren Kim Jong Uns styre, skyder såkaldte 'kriminelle' i skolegårde eller på fiskemarkeder, i et forsøg på at skabe 'en atmosfære af frygt'. Det fremgår af en rapport fra en menneskerettighedsgruppe, der blev offentliggjort onsdag.

storybild

Nordoreas leder Kim Jong Un inspicerer en militærparade i maj måned i år. (Billede: KCNA)

Rapporten, fra The Transnational Justice Working Group i Seoul, samlede information fra mere end 300 nordkoreanske flygtninge, som alle har set regimets henrettelses-pelotoner udføre dødsdomme i offentlige områder for at gøre befolkningen bange. Det skriver nypost.com.

»I ganske almindelige områder uden for fængselsvæsenet, har nordkoreanerne i vores undersøgelse oplevet, at offentlige henrettelser har fundet sted på forskellige steder som: Nær ved flodlejet, i selve floden, nær broer, på offentlige sportsstadioner, på det lokale marked, på skolen i nærheden af en by eller på en bakkeskråning,« fastslår rapporten.

LÆS OGSÅ: Kystvagt redder nordkoreanske afhoppere i bevogtet farvand

Ifølge rapporten blev folk dømt til døden for at stjæle eksempelvis ris og dyr. At uddele Sydkoreanske aviser, kan også give en dødsstraf.

»Mange af de interviewede sagde, at den endelige beslutning om en offentlig henrettelse ofte afhang af, om de dømte havde en 'dårlig' familiebaggrund - set i relation til den forbrydelse, de var blevet dømt for,« sagde rapporten.

Henrettelserne er blevet udført for at skabe en 'atmosfære af frygt'.

LÆS OGSÅ: Nordkorea: Testet missil kan bære stor atombombe

I den nye rapport bliver de forskellige henrettelsessteder også markeret på et kort. Det håber forfatterne kan hjælpe med at stille rædselsregimet til ansvar for det, de kalder kriminalitet mod menneskeheden.

Kim Jong Uns regime har længe benægtet ethvert misbrug af menneskerettighederne. I 2014 fandt FN imidlertid, at landet havde et væld af menneskerettigheds-krænkelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx