10/03-16 16:12

Flygtninge fanget i ingenmandsland mellem Makedonien og SerbienFlygtninge fanget i ingenmandsland mellem Makedonien og Serbien

430 flygtninge og migranter kan på grund af lukkede grænser ikke komme nordpå, og de nægter at gå tilbage.

storybild

430 flygtninge og migranter er efter lukningen af balkanruten fanget på grænsen ellem Makedonien og Serbien nær den nordlige makedonske landsby Tabanovce. (Billede: AP/Boris Grdanoski)

Lukningen af den såkaldte balkanrute gennem Europa har efterladt omkring 430 desperate mennesker, hovedsageligt syrere og irakere, fanget i et vådt og mudret ingenmandsland mellem Makedonien og Serbien.

De mange flygtninge og migranter nægter at gå tilbage over grænsen til Makedonien, hvor de ikke ønsker at søge asyl. Men samtidig er vejen videre nordpå gennem Serbien spærret.

- Jeg ønsker at tage til et hvilket som helst land (i EU), bare ikke her. Min baby er meget træt. Jeg kan ikke klare det længere. Jeg vil ikke gå tilbage. Jeg har allerede gået meget langt, siger 25-årige Weaam Fattal fra Syriens største by, Aleppo, til Reuters.

Hun fortæller videre, at hun forlod Syrien for omkring to måneder siden.

- Jeg har ikke nogen plan B, og jeg aner ikke, hvor jeg skal gå hen.

Migranterne, som har slået lejr inden for synsvidde af de serbiske grænsevagter, er vrede og frustrerede over nyheden om, at Serbien, Slovenien og Kroatien har lukket deres grænser for flygtninge og migranter, der ønsker at rejse længere op gennem Europa.

Vedvarende regn har omdannet migranternes improviserede lejr, der består af omkring 50 små telte leveret af hjælpeorganisationer, til et vådt og mudret område med dagtemperaturer på omkring fem grader.

- Vores børn er ved at dø. Der er vand overalt, selv under teltene ... Lige nu virker bomberne i Syrien mere tiltalende end denne elendighed. Vi er ikke dyr, siger Ibrahim Mardini, en 23-årig studerende fra Aleppo.

Slovenien og Serbien lukkede deres grænser ved midnat mellem tirsdag og onsdag for flygtninge og migranter, der ønsker at rejse videre op gennem Europa. Onsdag gjorde Makedonien det samme.

I EU-landet Slovenien oplyser myndighederne, at de to eneste undtagelser gælder folk, der ønsker at søge asyl i landet, samt migranter, der har "et humanitært formål i overensstemmelse med reglerne i Schengen-zonen".

Siden begyndelsen af året er over en million mennesker ankommet fra Tyrkiet til Grækenland. Herfra har de fleste bevæget sig videre op langs balkanruten.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx