Af Ritzau - 23/06-16 20:02; Opdateret: 23/06-16 20:29

Kilde: Volkswagen hoster op med 10 milliarder dollarKilde: Volkswagen hoster op med 10 milliarder dollar

VW betaler godt 45.000 kroner til ejere af dieselbiler og finansierer tiltag mod luftforurening, siger kilde.

storybild

Volkswagen er gået med til at betale 10 milliarder dollar efter den skandalesag, der har ramt bilproducenten, siger en kilde til AFP. (Billede: Scanpix/John Macdougall)

Volkswagen (VW) har indvilget i at betale 10 milliarder dollar i et stort civilt søgsmål i USA, svarende til 65 milliarder kroner.

Det oplyser unavngivne kilder med kendskab til forhandlingerne til nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

En del af aftalen indebærer ifølge AFP, at VW betaler op mod 7000 dollar (45.700 kroner) til ejerne af i alt 480.000 dieselbiler i sagen om svindel med måling af bilernes udstødning.

Desuden skal den tyske bilgigant sætte milliarder til side til grønne projekter og tiltag mod luftforurening, oplyser Reuters' kilde.

Dieselbilerne fra Volkswagen var centrale i den skandale, der brød løs sidste år.

Amerikanske myndigheder opdagede, at Volkswagen havde installeret software, som fik bilerne til at fremstå mere miljøvenlige, end de reelt var, når bilernes udstødningsgasser blev testet af myndighederne.

Det samlede beløb, som Volkswagen skal betale, er 10,3 milliarder dollar, oplyser en af de unavngivne kilder. Det endelige beløb kan dog ændre sig inden tirsdag, som en amerikansk domstol har fastsat som frist for at nå frem til en aftale.

Hverken Volkswagen eller de amerikanske miljømyndigheder har ønsket at kommentere oplysningerne over for Reuters.

Men selv om der nu angiveligt er indgået en aftale i det civile søgsmål, er de juridiske pinsler ikke overstået for Volkswagen.

Nogle af de amerikanske delstater har anlagt sag mod bilkoncernen, og det samme har investorer. USA's justitsministerium er ligeledes i gang med en efterforskning af svindelsagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx