25/01-14 10:09; Opdateret: 25/01-14 12:32

Gruppe tæt på al-Qaeda tager skylden i KairoGruppe tæt på al-Qaeda tager skylden i Kairo

Gruppen Ansar Beit al-Magdis, der sættes i forbindelse med al-Qaeda, tager skylden for angrebsbølge i Kairo.

storybild

Gruppen Ansar Beit al-Magdis, der sættes i forbindelse med al-Qaeda, tager skylden for angrebsbølge i Kairo. (Billede: Polfoto)

Den militante gruppe Ansar Beit al-Magdis, der sættes i forbindelse med al-Qaeda, har taget skylden for en bølge af angreb i Kairo, oplyser gruppen i en erklæring.

Mindst seks mennesker er blevet dræbt forud for treårsdagen for den folkelige opstand mod den styrtede Hosni Mubarak.

Gruppen har taget skylden i en erklæring, som er blevet placeret på flere Jihad-hjemmesider, oplyser den amerikanske overvågningstjeneste Site. I en erklæring henviser gruppen til fire bombeangreb, der dræbte seks mennesker fredag.

Dansker i Egypten: Jeg blev vækket af braget
Dansker i Egypten: Jeg blev vækket af braget

Tidligt lørdag blev der igen kastet en lille bombe mod en politiskole i Kairo. En person blev såret. Bomberne var rettet mod politiet. Blandt angrebene var en bilbombe ved en sikkerhedsbygning i det centrale Kairo.

Gruppen råder alle "muslimer" til at holde sig på afstand af "fjendens hovedkvarterer og sikkerhedscentre."

Bomberne blev sprængt dagen før, at Egypten lørdag markerer tre årsdagen for, at det såkaldte arabiske forår nåede landet. Det var den opstand, der efter en måneds tid endte med at tvinge den mangeårige diktator Hosni Mubarak fra magten.

Bombe dræber mindst tre i Egypten
Bombe dræber mindst tre i Egypten

Islamisten Mursi blev valgt i 2012, men efterhånden voksede modstanden mod ham, da økonomiske forbedringer udeblev, mens Egyptens lovgivning blev mere og mere religiøs.

Myndighederne har nu forbudt Det Muslimske Broderskab, hvor Mursi, der er fængslet og afventer en stribe retssager, kommer fra.

Studerende sætter ild til universitet i Kairo
Studerende sætter ild til universitet i Kairo

- De ønsker ikke, at folk fejrer årsdagen den 25. januar, sagde indenrigsminister Mohamed Ibrahim om bombeanslagene fredag. Det Muslimske Broderskab har hele vejen igennem afvist at have noget at gøre med de mange angreb, men gruppen blev forbudt i december, da 15 mennesker blev dræbt ved et selvmordsangreb mod et politihovedkvarter i det nordlige Kairo.

Siden har gruppen Ansar Beit al-Magdis, der sættes i forbindelse med al-Qaeda, taget skylden for angrebet. Striden og udviklingen har splittet de over 80 millioner egyptere. Nogle støtter islamisterne, andre militæret, der beskylder Broderskabet for terror.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx