Af - 29/11-15 22:35

Hvalbræk, tyresæd og snegleslim: Ved du, hvad der er i din makeup?Hvalbræk, tyresæd og snegleslim: Ved du, hvad der er i din makeup?

Det positive er, at mange af disse bestanddele er ganske naturlige - men er de også for naturlige?

Bildstrecke im Grossformat »
Den glykolsyre og elastin, man finder i snegleslim, finder man også i rigtig mange fugtighedcremer, da lige netop dette sekret beskytter mod rifter, bakterier og UV-stråler. Åh jo! Hankoens små svømmere gør tilsyneladende underværker, når manken trænger til fugt. Så tjek lige med din frisør næste gang, du skal have en hårkur. Ambergris er det lidt mere appetitlige navn for hvalbræk, der er helt uhyggeligt sjældent og dyrt. Og dette interessante krydderi bruges ikke hvor som helst eller af hvem som helst: Det bruges til parfume af store modehuse såsom Chanel og Lanvin. Cochenillelusen har været brugt som makeup siden tidernes morgen. Når man moser dem bliver de dybrøde og denne farve bruges ikke kun til makeup, men også til - ja - madvarer. Når du på din sminkes ingrediensliste ser betegnelsen 'ferrous oxide', 'pigment brown 6' eller 'pigment red 101' er der tale om rust. Tandpasta, deodoranter og makeup: Diatoméjord eller kirselalger bruges til alverdens ting. Nogle læbestifter er lavet sådan, at de får læberne til at hæve op. Det aktive ingrediens er peberolie, som man også finder i en peberspray. Underligt, men vel bedre end botox, ikke? Knoglemarven fra vores bevingede venner virker anti-inflammatorisk og bruges i mange ansigts- og fugtighedscremer. Hviden fra æg har opstrammende effekt og findes mange opstrammende skønhedsprodukter i tørret pulverform. Guanin er et krystallisk materiale, der kommer fra fiskeskæl. Dette bruges i produkter med shine og glimmereffekt såsom øjenskygger. Lanolin er en naturlig olie, der findes i fåreuld. Dette bruges i produkter, der skal beskytte mod sprækker i huden, der for eksempel kan opstå som følger af vinterkulde. Fra mennesker og grise: Moderkager bruges til at lave hårmasker. Hjælp. Stop. I jagten på at kunne give forbrugerne hud som en babys, kan man finde fibroblast på ingredientlisten. Fibroblast er industriens pæne ord for forhud.

Ambergris, lanolin og pigment red 101.

Ingredienserne i din sminke og hudplejeprodukter kan lyde ganske harmløse, men ordene dækker over noget helt helt andet.

Klamt! Se listen over de værste bakteriebomber i dit hjem
Klamt! Se listen over de værste bakteriebomber i dit hjem

Du gætter aldrig, hvad der har inspireret denne smykkekollektion
Du gætter aldrig, hvad der har inspireret denne smykkekollektion

Nej, 'farlig kemi' er langt fra det eneste, der præger indholdet i dine skønhedsprodukter.

Tør du klikke dig gennem galleriet?

H/T Buzzfeed

LISTE: Ulækkert! Her er 10 klamme facts om pools
LISTE: Ulækkert! Her er 10 klamme facts om pools

Ulækkert? Fire ud af fem kvinder bader ikke dagligt - gør du?
Ulækkert? Fire ud af fem kvinder bader ikke dagligt - gør du?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx