Af - 15/07-15 17:44

Syv lande giver Danmark klø i ny undersøgelseSyv lande giver Danmark klø i ny undersøgelse

Danmark er nummer otte på listen over de lande i verden med det bedste omdømme, og det betyder, at vi taber til vores nordiske naboer.

Bildstrecke im Grossformat »
Belgien har fået 72,3 point og ligger blandt andet højt på 'sikkerhed' og 'international deltagelse'. Ligesom på et verdenskort er Holland også lige over Belgien på den her liste. 73,7 point ender hollænderne på, og det skyldes blandt andet landets 'venlige og åbne borgere'. Vi scorer 74,5 point, og det gør vi blandt andet på en andenplads over de mest 'venlige og åbne borgere'. Til gengæld er vi ikke i top 10, når det kommer til, hvor smukt et land, vi bor i. Generelt præges top 10 af Nordeuropa og så et par lande på den anden side af Jorden. Den ene er New Zealand med 75 point, der uden den store overraskelse ligger godt på grund af, hvor smukt landet er. Lige foran - med 75,1 point - ligger Finland. 76,3 point har australierne samlet sammen. Schweiz var nummer et sidste år. Denne gang holder de 76,4 point til en fjerdeplads. Schweiz kan til gengæld prale af at ligge øverst i flest af undersøgelsens kategorier, men det kan altså ikke give en samlet førsteplads. Ikke det bedste nordiske land, men 76,6 point giver Sverige tredjepladsen. Som det eneste nordiske land er svenskerne med i top 10 over velkendte brands. Ikea og H&M giver altså baghjul til Lego og Pandora-smykker. 77,1 point til Norge gør dem til det bedste land i Norden og i Europa. Bedst er de også i kategorien 'landets etik', hvor Danmark er nummer fem. 78,1 point og i toppen, når de kommer til at være det smukkeste land og have de mest 'venlige og åbne borgere'. Canada har bortset fra 2014 været nummer et de sidste fem år.

Sommertid er rejsetid, og måske er det værd at overveje, hvilket omdømme landene har, inden man træder ud af flyet eller bilen og sætter fødderne på fremmet jord.

Reputation Institute har netop udgivet årets liste over de lande, der har de bedste omdømme, og her præges top 10 af lande fra det nordlige Europa, mens der også er sneget sig et par lande fra den anden side af Jorden med i toppen.

Vinderen ligger dog i Nordamerika, og du kan se den og resten af top 10 i galleriet øverst.

TOP 5: Her er kvinders 'dårlige' undskyldninger for at undgå sex på ferien
TOP 5: Her er kvinders 'dårlige' undskyldninger for at undgå sex på ferien

Danmark er også med i top 10, men vi må tage til takke med en 8. plads, hvilket er dårligere end Sverige, Norge og Finland. Et af de parametre, som omdømmet måles ud fra, er 'venlige og åbne borgere', og der slår vi dog alle naboerne og får den næsthøjeste score.

Listen indeholder 55 lande, og den er lavet ud fra 48.000 personers svar i en spørgeskemaundersøgelse.

- Når folk opfatter et land positivt ud fra deres direkte oplevelser og gennem andres opfattelse, så udmønter det sig i en større indtjening på turisme, siger Fernando Prado fra Reputation Institute i en pressemeddelelse.

Køb et statsborgerskab i Caribien og få direkte adgang til Europa
Køb et statsborgerskab i Caribien og få direkte adgang til Europa

Uden for top 10 ligger lande som Storbritannien, Tyskland og de andre store europæiske lande også godt placeret, mens Japan, Thailand og USA også er at finde i den gode ende.

I den modsatte ligger Irak, Iran og Pakistan nederst, mens Rusland, Kina og Tyrkiet heller ikke ligefrem kan prale af deres placeringer.

Du kan se hele rapporten her.

LÆS OGSÅ: Her er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtninge

LÆS OGSÅ: Spotify afslører: Disse sange bliver spillet mest i DIN by

LÆS OGSÅ: Ferie i Danmark: Her bliver det varmest i næste uge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx