Af - 21/07-16 18:57

TV: Teenagepige med mystisk lidelse bor i en plastikbaljeTV: Teenagepige med mystisk lidelse bor i en plastikbalje

19-årige Rahma Haruna lider af en mystisk sygdom, som gør, at hun har en krop som en baby.

Få et indblik i Rahma Harunas utrolige hverdag i videoklippet herover. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

På mange måder er 19-årige Rahma Haruna ligesom så mange andre teenagepiger. Hun er en køn ung pige, der elsker sin familie, og så drømmer hun om en dag at åbne sin egen forretning.

Men her stopper lighederne så også. For den unge kvinde, der bor i byen Kano i Nigeria, lever sit liv i en lille blå plastikbeholder, der ikke er meget større end en opvaskebalje.

15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?
15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?

Rahma lider nemlig af en mystisk lidelse, der gør, at hendes krop pludselig stoppede med at vokse, da hun var spæd, selv om hun tilsyneladende var en helt normal baby. I dag er det kun hendes hoved, der er vokset til normal størrelse.

- Det begyndte, da hun var seks måneder gammel, hvor hun lærte at sidde. Hun lærte aldrig at kravle, fortæller Rahmas mor, Fadi Haruna, til Barcroft TV, der har besøgt familien i den lille landsby.

- Så begyndte hun at få feber, og så var det slut. Så fik hun mavesmerter. Så fik hun smerter i sine kropsdele som hænder og ben, siger Fadi Haruna.

Dreng med dværgvækst lykkelig efter han får en lille ny ven
Dreng med dværgvækst lykkelig efter han får en lille ny ven

Mystisk lidelse
Rahma lever stadig med konstante smerter, og hun har selvsagt brug for hjælp døgnet rundt. Hendes familie gør da også, hvad de kan for at hjælpe hende. De bader hende, mader hende og transporterer hende rundt i byen i hendes balje.

Hun har især et godt forhold til sin 10 år gamle bror Fahad, som gladeligt tager sig af sin storesøster.

- Jeg hjælper hende på mange måder. Jeg bader hende blandt andet og tager hende ud hver dag. Jeg bliver glad, når jeg ser andre hjælpe hende. Og jeg kan godt lide at tage hende med ud til vores slægtninge - hun virker glad, når vi besøger dem, siger Fahad.

Det er uvist, hvad Rahma lider af. Hendes forældre har besøgt læger, men har blot fået at vide, at deres datter må være blevet forbandet af en jinn - et sagnvæsen fra islamisk mytologi.

Imens hober regningerne for Rahmas medicin sig op.

- Jeg har brugt 15 år på at finde en kur, fortæller Rahmas far Hussaini og fortsætter:

- Jeg arbejder i marken, tager på marked og meget andet for at kunne betale hendes regninger. Jeg har solgt alt, hvad jeg ejer. Jeg har brugt mere end en million naira indtil videre (cirka 22.500 kroner, red.). Kun Gud ved, hvor meget jeg har brugt.

Flere babyer bliver født med små kranier i Brasilien
Flere babyer bliver født med små kranier i Brasilien

Håb for fremtiden
For nylig begyndte tingene dog at se lysere ud for Rahma og hendes familie. En lokal avis bragte hendes historie, og siden har fremmede mennesker været forbi med generøse gaver - blandt andet en kørestol, som har gjort livet lettere for familien.

Rahma selv er da også ved godt mod på trods af de mange udfordringer, hun møder hver dag. Den modige teenager fortæller, at hun har mange drømme for sin fremtid.

- Jeg vil gerne starte en forretning. En købmand, hvor folk kan købe alt, hvad de har brug for. Det er mit ønske, fortæller hun.

11-årig dreng lider af sygdom, der gør hans hud til sten
11-årig dreng lider af sygdom, der gør hans hud til sten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx