Af Bo Norström Weile - 05/10-15 17:18

En død og 32 savnet efter fragtskib forsvandt ved BahamasEn død og 32 savnet efter fragtskib forsvandt ved Bahamas

En person er fundet død, efter fragtskibet El Faro formentlig gik ned under orkan. Eftersøgningen fortsætter.

storybild

Orkanen Joaquin rammer den amerikanske østkyst. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Den amerikanske kystvagt har mandag fundet liget af et besætningsmedlem fra det forsvundne fragtskib El Faro, oplyser kystvagten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere redningsveste er fundet, og redningsmandskab "har identificeret menneskelige rester i en af dem", siger kaptajn Mark Fedor fra kystvagten.

Kort inden fundet af det omkomne besætningsmedlem havde kystvagten meddelt, at fragtskibet efter alt at dømme er sunket.

Fragtskib med 33 om bord frygtes sunket nær Bahamas
Fragtskib med 33 om bord frygtes sunket nær Bahamas

Der var 33 mennesker om bord - 28 amerikanere og fem polakker - da skibet blev fanget i orkanen Joaquin og forsvandt for fire dage siden nær Bahamas. Inden da havde det udsendt nødsignaler.

For fjerde dag i træk fortsætter redningsmandskab mandag med at søge efter overlevende, siger Bobby Nash fra kystvagten i Miami, Florida.

- Det er fortsat en aktiv eftersøgningsaktion, siger han.

Eftersøgningen foregår fra luften og dækker et område på 70.000 sømil.

Søndag sagde kystvagten, at der er fundet containere, redningsveste og flere andre genstande i havet ud for Bahamas, hvor fragtskibet El Faro med 28 amerikanere og fem polakker om bord forsvandt.

Radiokontakten til det 224 meter lange fragtskib forsvandt, samtidig med at orkanen Joaquin passerede hen over Bahamas torsdag.

Skibet var på vej fra den amerikanske delstat Florida til Puerto Rico, da det udsendte et nødsignal torsdag. Siden har der ikke været radiokontakt med skibet.

Lørdag fandt piloter fra den amerikanske kystvagt tre redningskranse nordøst for Crooked Island på Bahamas. Det er omkring 120 kilometer fra skibets sidst kendte position.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgere vågnede til mærkværdigt syn:...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx