Af Ritzau - 09/12-16 20:18

Kerry er træt af frugtesløse fredsmøder om SyrienKerry er træt af frugtesløse fredsmøder om Syrien

Lørdag mødes John Kerry med ministre fra europæiske og mellemøstlige lande i Paris for at tale om Syrien.

storybild

- Jeg ved, at folk er trætte er disse møder. Jeg er træt af møderne. Men hvad skal jeg gøre? Rejse hjem og nyde en dejlig weekend i Massachusetts, mens folk dør, siger USA's udenrigsminister, John Kerry, om resultatløse fredsmøder om Syrien. (Billede: Scanpix/Christian Charisius)

I fem år har alle initiativer for fred i det krigshærgede Syrien været uden resultat. Lørdag gør amerikanske og russiske embedsmænd endnu et forsøg.

Den amerikanske udenrigsminister indrømmer, at det kan føles håbløst, når USA og Rusland står så langt fra hinanden.

- Jeg ved, at folk er trætte af disse møder. Jeg er træt af møderne. Men hvad skal jeg gøre? Rejse hjem og nyde en dejlig weekend i Massachusetts, mens folk dør? Eller sidde i Washington og intet foretage mig, siger John Kerry.

Kerry ankom til Paris fredag. Hans dagsorden med besøget er at presse på for at få en våbenhvile i Aleppo, som ifølge ministeren "bliver helt og aldeles ødelagt".

I Paris skal udenrigsministeren mødes med allierede kolleger fra flere europæiske lande og Mellemøsten. Deltagerne på mødet støtter oppositionen i Syrien.

Flere syriske oprørere, som støttes af USA under krigen i Syrien, er også i Paris.

Mødet mellem amerikanske og russiske embedsmænd finder sted i den schweiziske by Genève. Her vil de ifølge Kerry forsøge at nå frem til en aftale for, hvordan man beskytter civile i den store syriske by.

De skal også drøfte, hvad man gør med den væbnede opposition, som støttes af amerikanerne.

Rusland har siden efteråret 2015 været særdeles aktiv i krigen i Syrien. Med kampfly har russerne støttet præsident Bashar al-Assads offensiv, så styret igen har erobret overtaget flere steder.

Aleppo, hvor oprørere tidligere sad på hele den østlige bydel, har Assad-styret nu stort set generobret efter en massiv bombeoffensiv.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx