Af - 20/08-16 18:28; Opdateret: 20/08-16 19:44

Uber sender førerløse biler på vejene i denne månedUber sender førerløse biler på vejene i denne måned

En amerikansk avis har fået samkørselstjenesten Uber til at løfte sløret for deres planer med selvkørende biler.

Bildstrecke im Grossformat »

I et interview med Bloomberg afslørede Uber på overraskende vis, at deres første selvkørende bil allerede er klar til at køre ture på gaden om få uger.

Uber og kinesisk rival går sammen efter krig om kunderne
Uber og kinesisk rival går sammen efter krig om kunderne

CEO Travis Kalanick fortalte, at bilerne indtager byen Pittsburgh i den amerikanske delstat Pennsylvania inden for en måned, og at der for en sikkerheds skyld vil være en opsynsmand til stede i de førerløse biler - det er endnu uklart om du kan stadig kan bedømme din fører.

Politi: Vi kan ikke sætte ekstra ind mod Uber-chauffører
Politi: Vi kan ikke sætte ekstra ind mod Uber-chauffører

De selvkørende biler er ombyggede versioner af den store Volvo XC90. At valget faldt på svenske Volvo er ikke helt tilfældigt. Deres SUV anses som en af de sikreste på vejene, og netop derfor har Uber og Volvo investeret omkring to milliarder kroner i samarbejdet.

I det opsigtsvækkende interview kom det desuden frem, at Uber har opkøbt Otto, der blev stiftet tidligere på året af to tidligere Google medarbejdere. De tog erfaring med fra deres tidligere arbejdsplads, og har haft stor succes med selvkørende lastbiler.

Uber håber på ny taxilovning efter dom over chauffører
Uber håber på ny taxilovning efter dom over chauffører

Planen er at få bilerne fra Volvo og modificere dem med teknologi og viden fra Otto, i håb om at danne de sikreste og mest optimale rammer for Uber-kunderne, når de førerløse biler snarligt skal debutere på de amerikanske veje.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx