Af Ritzau - 22/06-16 15:22; Opdateret: 22/06-16 16:16

EU's Juncker til Storbritannien: Ud betyder udEU's Juncker til Storbritannien: Ud betyder ud

EU-Kommissionens formand afviser, at der kan blive genforhandlet om Storbritanniens aftaler med EU.

storybild

De britiske EU-modstandere har antydet, at det vil være muligt at indgå en bedre aftale med EU, end den premierminister David Cameron har fået. Men det afviser Jean-Claude Juncker på et fælles pressemøde med den østrigske kansler, Christian Kern. (Billede: Scanpix/John Thys)

Der vil ikke blive åbnet for genforhandlinger mellem EU og Storbritannien efter torsdagens folkeafstemning, hvor de britiske vælgere tager stilling til deres fremtid i det europæiske samarbejde.

Det siger Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, onsdag på et pressemøde i Bruxelles.

- Jeg bliver nødt til at tilføje til de britiske politikere og det britiske folk, at der ikke vil blive nogen former for genforhandlinger med Storbritannien, siger kommissionsformanden, som tog ordet på et fælles pressemøde med Østrigs kansler, Christian Kern.

De britiske EU-modstandere har antydet, at det vil være muligt at indgå en bedre aftale med EU, end den premierminister David Cameron har fået. Men det afviser Juncker.

- Vi har indgået en aftale med premierministeren. Han fik det maksimale, han kunne få, og vi gav det maksimale, vi kunne give, siger han og sender en advarsel af sted til briterne.

- Ud betyder ud, siger han.

Storbritannien og de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer enedes på et topmøde i februar om en aftale, hvor Cameron i store træk fik sine krav indfriet til en række reformer.

Særligt spørgsmålet om velfærdsydelser har været vigtigt for den britiske premierminister.

Storbritannien vil ifølge aftalen være i sin gode ret til at nægte velfærdsydelser til nyligt ankomne EU-borgere de første fire år, de befinder sig i landet. Aftalen fungerer som en slags nødbremse, der gælder i syv år, fra muligheden tages i brug.

Derudover er det vigtigt for Storbritannien, at EU-borgere med ophold i Storbritannien, men har børn bosat i deres hjemland, vil få reguleret deres udbetaling af børnepenge efter leveomkostningerne og børnecheckens niveau i hjemlandet.

Aftalen træder kun i kraft, hvis de britiske vælgere stemmer for at blive i EU. Ved det omvendte scenarie falder aftalen bort.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx