31/03-16 11:08

Russiske eksperter gør klar til at rydde miner i PalmyraRussiske eksperter gør klar til at rydde miner i Palmyra

Med radarudstyr og bombehunde er russiske eksperter ankommet til Palmyra, hvor de skal fjerne miner efter IS.

storybild

Russiske mineryddere er ankommet til den syriske oldtidsby Palmyra, hvor de skal fjerne miner, efter at Islamisk Stat (IS) er blevet fordrevet fra byen, som den militante bevægelse indtog i maj sidste år. (Billede: AP/Uncredited)

Det første hold af russiske eksperter i minerydning er torsdag ankommet til den syriske oldtidsby Palmyra. Det oplyser Ruslands forsvarsministerium ifølge flere russiske nyhedsbureauer, skriver Reuters.

Med deres avancerede radarudstyr og bombehunde skal russerne nu overtage oprydningsarbejdet fra syriske mineryddere, efter at Islamisk Stat (IS) er blevet fordrevet fra byen.

Da de militante krigere blev jaget ud af byen af den syriske regeringshær for knap en uge siden, plantede de vejsidebomber nær nogle af de mest skattede ruiner i den historiske by.

Byens romerske ruiner står på Unescos liste over verdensarv, og de oldgamle teatre har under jihadisternes belejring dannet ramme om offentlige henrettelser.

Islamisk Stat har blandt andre halshugget byens pensionerede chefarkæolog, Khaled al-Assaad, der blev betegnet som en af Syriens vigtigste eksperter på området.

Det ventes at tage flere måneder at få alle minerne væk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx