Af - 21/12-16 19:54

Kendt youtuber smidt af fly fordi han talte arabisk: Er før taget i fupKendt youtuber smidt af fly fordi han talte arabisk: Er før taget i fup

Blev youtuberen Adam Saleh virkelig smidt af et fly, fordi han talte arabisk? Eller er det endnu et fupnummer?

storybild

Den kendte youtuber Adam Saleh påstår i video, der allerede er set mere end 12 millioner gange på fire timer, at han er blevet smidt af et fly fra London, fordi han talte arabisk.

Den 22-årige amerikanske skuespiller lagde onsdag en video på Facebook, hvor han på vej ud af en fly, fortæller kameraet, at han er blevet bedt om at forlade flyet, fordi nogle medpassagerer syntes, det var ubehageligt, at han talte arabisk i telefonen.

- Vi talte et fremmed sprog på flyet, og nu bliver vi smidt ud, siger han tydeligt oprørt i videoen.

YouTube-stjerne indlagt under Afrika-rejse: Nu deler han stærk video
YouTube-stjerne indlagt under Afrika-rejse: Nu deler han stærk video

I baggrunden kan man se passagerer vinke farvel til ham, mens andre ser forvirrede ud. En enkelt bliver oprørt på Adam Salehs vegne.

Videoen er delt mere end 550.000 gange på Facebook og her onsdag aften og har 363.000 interaktioner primært fra folk, som mener, han er blevet behandlet uretfærdigt og racistisk. Flere skriver, at de nu boykotter flyselskabet.

Det er dog ikke første gang Adam Saleh, som beskriver sig selv som en “professionel idiot”, får stor opmærksomhed på grund af en opsigtsvækkende sag - og flere er afsløret som direkte fup.

Så sent som i sidste uge forsøgte Adam Saleh at bilde folk ind, at han havde smuglet sig med på et fly i sin vens kuffert. En kuffert, der angiveligt blev tjekket ind og pakket væk i flyets lastrum.

Fup-profil: 'Kræftsyg' kvinde inspirerede tusinder
Fup-profil: 'Kræftsyg' kvinde inspirerede tusinder

Men historien var falsk.

Flyselskabet afviser nemlig, at det overhovedet kan lade sig gøre. Blandt andet fordi, bagagerummet på et fly bliver så koldt, at han ville være “frosset til is”, hvis han lå der. Derudover har flyselskabet en overvågningsvideo, som viser youtuberen gå ind i flyet og sætte sig godt tilpas i det varme sæde, skriver The Sun.

Også i 2014 gjorde han sig bemærket med en video, hvor det ser ud til, at en politibetjent blander sig i en debat mellem to muslimske mænd i “religiøst tøj”, mens betjentene ikke gør det, da de to muslimske mænd har t-shirt og jeans på.

En video, han senere indrømmede, var iscensat.

Youtuberen, som har en Youtube-kanal, hvor han laver en masse "practical jokes", afviser over for The Guardian, at det her er en falsk video.

I videoen kan du se en person omme bagved, som rækker den mellemste finger op, (og) du ser en fyr, der forsvarer os. Kaptajnen siger ingenting, da jeg forklarer, hvad der er sket.
Det siger Adam Saleh til avisen.

- Jeg kunne ikke finde på at joke med dette - vi har flere videoer af det, som vi vil dele, siger han til The Guardian uden at sige hvornår.

16-årig hænger sig selv: Valgte døden frem for at blive kaldt racist
16-årig hænger sig selv: Valgte døden frem for at blive kaldt racist

Ifølge luftfartsselskabet Delta er det korrekt, at han og rejsemakkeren blev bedt om at forlade flyveren. De skriver på Facebook:

- Vi laver en grundig undersøgelse af, hvad der er sket. Vi tager alle anklager om diskrimination meget alvorligt. Hos os behandler man hinanden med respekt.

Politiet i London bekræfter over for The Guardian, at de to blev fjernet fra flyet, og at der ikke er rejst nogen sigtelse.

LÆS OGSÅ: Hun blev spyttet på og kaldt terrorist i bus. Folks reaktion var chokerende

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx