Af Marc Nicholas Thygesen - 30/09-15 11:54; Opdateret: 30/09-15 12:25

23 millioner EU-borgere er arbejdsløse lige nu23 millioner EU-borgere er arbejdsløse lige nu

Den gennemsnitlige ledighed i både eurozonen og alle 28 EU-lande er uændret i august i forhold til måneden før

storybild

(Billede: Polfoto/FRANDSEN FINN)

Den gennemsnitlige ledighed i de 19 eurolande ligger i august uændret på 11 procent, mens den for alle 28 EU-lande ligeledes er uændret på 9,5 procent og dermed fortsat et pænt stykke lavere end i eurozonen alene.

Ledigheden i eurozonen på laveste niveau i over tre år
Ledigheden i eurozonen på laveste niveau i over tre år

Det viser en ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

Ifølge Eurostats opgørelse betyder det, at 23 millioner EU-borgere lige nu er arbejdsløse, heraf er de 17 millioner ramt af ledighed i eurozonen.

Nye tal: Lidt færre er på offentlig forsørgelse
Nye tal: Lidt færre er på offentlig forsørgelse

Ledigheden er langsomt krøbet nedad, viser tallene. For et år siden lå den gennemsnitlige ledighed i alle EU-lande på 10,1 procent, mens den for eurozonen alene lå på 11,5 procent.

Økonomerne havde dog ifølge Bloomberg News på forhånd ventet, at ledigheden i eurozonen i august ville være dykket under 11 procent og nået ned på 10,9 procent.

Nationalbanken fastholder positivt syn på dansk økonomi
Nationalbanken fastholder positivt syn på dansk økonomi

Tyskland har med 4,5 procent den laveste ledighed i EU fulgt af Tjekkiet med 5,0 procent og Malta med 5,1 procent.

I den anden ende af skalaen topper de kriseramte middelhavslande Grækenland og Spanien ledighedstabellen med 25,2 og 22,2 procent arbejdsløse.

Set over det seneste år er arbejdsløsheden faldet i 23 af de 28 EU-lande, den har været uændret i Rumænien og er steget i fire EU-lande.

Arbejdsløsheden er over det seneste år faldet mest i Estland, hvor kurven er knækket fra 8,0 procent for et år siden til 5,7 procent i august.

Den største stigning i arbejdsløsheden finder Eurostat til gengæld i Finland, hvor ledigheden for et år siden var på 8,8 procent, mens den i august nu er oppe på 9,7 procent.

I øjeblikket er 4,6 millioner unge under 25 år ramt af arbejdsløshed i EU, heraf går 3,1 millioner rundt og er ramt af ledighed i eurozonen.

Det svarer til en ledighedsprocent for de unge på 20,4 procent i hele EU, mens ungdomsarbejdsløsheden er på 22,3 procent, hvis man alene kigger på eurozonen.

For et år siden var ungdomsarbejdsløsheden i hele EU på 21,9 procent, mens den var 23,6 procent i eurozonen, så også for de unge er ledigheden krøbet nedad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx