Af - 20/08-15 07:49

Derfor er der stadig askebægre i flyet - selvom du ikke må rygeDerfor er der stadig askebægre i flyet - selvom du ikke må ryge

Det giver faktisk god mening, når man hører grunden.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de ti ture, der kan få rygere til at ryste på fingrene af nikotinmangel.

Hvordan kan det egentlig være, at der stadig er askebægre på fly, når man alligevel ikke må ryge?

Det har efterhånden været ulovligt at ryge ombord på fly i årtier, men den skarpe iagttager vil have opdaget, at askebægrene stadig sniger sig med, og det er der en helt særlig årsag til.

Foto: Wikimedia

Læge advarer mod denne type kræft: Kys er værre end rygning
Læge advarer mod denne type kræft: Kys er værre end rygning

Årsagen er, at flyselskaberne er pålagt ved lov at udstyre toiletterne med askebægre, skriver Daily Mail. Det sker af frygt for, at en nikotinhungrende ryger vil tage et hiv og kaste cigaretten i skraldespanden og starte en brand. Så hellere have en sikker slukningsmulighed.

- Det er et lovkrav at have askebægre, for rygning ombord er ganske vist ulovligt, men hvis nogen alligevel antænder en cigaret, skal man have et sted at slukke den på sikker vis, har en repræsentant for British Airways tidligere forklaret til avisen.

Kan du se, hvorfor folk er rasende over dette billede?
Kan du se, hvorfor folk er rasende over dette billede?

Ifølge Daily Mail tager man askebægeret alvorligt, selv om det ikke burde være nødvendigt at have det. Eksempelvis måtte et fly fra British Airways med kurs mod Mexico City i 2009 tilbageholdes, fordi man opdagede, at der ikke var et askebæger ombord.

Rygning ombord på fly blev gjort ulovligt i USA i 1988, mens de fleste luftfartselskaber rundt omkring i verden fulgte trop i 1990'erne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx