Af Jeppe Pedersen - 21/08-17 16:46

Mor til hovedmistænkt Barcelona-terrorist står frem: Overgiv dig! Mor til hovedmistænkt Barcelona-terrorist står frem: Overgiv dig!

Politiets hovedmistænkte i Barcelona-angrebet, 22-årige Younes Abouyaaqoub, er som den eneste af terroristerne stadig på fri fod. Nu står hans mor frem og råder ham til at overgive sig.

storybild

La Rambla er blevet overdænget med blomster, lys og mindeord efter torsdagens terrorangreb, hvor 13 døde. (Billede: JAVIER SORIANO)

Det skriver flere spanske medier - heriblandt Antena3.

22-årige Younes Abouyaaqoubs mor, Hanno Ghanim, vil ikke have at flere mennesker skal dø.

- Jeg vil have ham til at overgive sig. Jeg ønsker ikke at flere mennesker skal dø. Det er ikke i overensstemmelse med islam. Jeg vil hellere have, at han ryger i fængsel, end at han dør, siger hun til Antena3 og fortæller, at hun er meget chokeret over, at han kunne finde på det.

På et pressemøde søndag fortalte det catalanske politi, at Younes Abouyaaqoub er den sidste af de formodede terrorister, der er på fri fod. Ifølge The Mirror blev han sidst set i byen Ripoll - 66 kilometer fra Barcelona. Men politiet arbejder også ud fra en teori, at han er flygtet til Frankrig.

Politier formoder, at det er Abouyaaqoub, der kørte bilen, der torsdag dræbte 13 mennesker og sårede over 100 på hovedgaden La Rambla i Barcelona.

Antena3 har samtidig talt med hans fætter, der ligeledes er overrasket.

- Vi vidste intet og havde ingen mistanke om, at han kunne gøre sådan noget. Han levede helt normalt. Det er umuligt at forestille sig det, siger han.

Omkring 120 blev såret ved angrebene i Barcelona og Cambrils, heraf er 51 fortsat indlagt - 23 af dem i kritisk eller alvorlig tilstand. De døde, sårede og savnede i angrebet er fra 35 forskellige nationer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx