Af Sebastian Kirk - 02/09-17 14:58

Hallo derude? Forskere har opfanget mystiske signaler fra rummetHallo derude? Forskere har opfanget mystiske signaler fra rummet

Forskere har opdaget en række mærkværdige radiosignaler fra en fjern galakse.

storybild

Forskerne fra Breakthrough Listen-projektet har opfanget de hidtil stærkeste radiosignaler fra dværggalaksen.

Et hold af astronomer, der har til formål at lede efter spor af liv i rummet, har gjort en opsigtsvækkende opdagelse.

Således har man opfanget ikke færre end 15 kraftige radiosignaler fra en såkaldt dværggalakse, der ligger tre milliarder lysår væk fra Jorden. Det skriver The Guardian.

Det er Breakthrough Listen-projektet, der står bag opdagelsen - et internationalt projekt med formål at finde intelligent liv i rummet, som blev stablet på benene i 2015 af den anerkendte fysiker Stephen Hawking og den russiske internet-milliardær Yuri Milner.

Det er uvist, hvordan de mystiske signaler er opstået. De kan stamme fra sorte huller eller store stjerner, men det kan ikke afvises, at de stammer fra en form for rumfartøj.

Det er ikke første gang, man opfanger signaler fra lige netop denne dværggalakse, der blev opdaget tilbage i 2012 og døbt det mundrette navn FRB 121102. Man har tidligere opfanget omkring 20 såkaldte FRB-signaler - 'Fast Radio Bursts' - men de nye er de kraftigste hidtil.

- Det bekræfter, at kilden er i en aktiv tilstand. Den høje kvalitet af de data, Listen-instrumenterne har opfanget, gør det muligt at måle disse mystiske signalers egenskaber med større præcision end nogensinde før, siger forskeren Vishal Gajjar fra Breakthrough Listen-projektet.

Men som det så ofte er med rumforskning, betyder denne opdagelse ikke nødvendigvis, at man er tættere på at finde liv i rummet.

- Vi har åbnet for flere spørgsmål, end vi har svar, siger Vishal Gajjar og supplerer:

- Efterhånden som vi foretager flere undersøgelser, finder vi flere underlige ting.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Har du tænkt over, hvorfor der altid...
bt.dk
Udstemt 'X Factor'-deltager: 'Det var...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx