02/03-14 11:03

Kinesiske myndigheder: Separatister står bag knivdrab på 29Kinesiske myndigheder: Separatister står bag knivdrab på 29

Separatister fra Xinjiang-regionen står bag lørdagens blodige knivangreb, mener kinesiske myndigheder.

29 mennesker er lørdag blevet dræbt og flere end 130 er såret under et terrorangreb på en jernbanestation i det sydvestlige Kina.

De lokale myndigheder siger, at separatister fra Xinjiang-regionen står bag det blodige angreb i Yunnan-provinsen, skriver det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Uhyggelig kniv-massakre koster 27 personer livet
Uhyggelig kniv-massakre koster 27 personer livet

Regionen Xinjiang er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer. Ofre beskriver gerningsmændene som sortklædte, knivsvingende angribere, som styrtede ind på jernbanestationen i Kunming og begyndte at dræbe folk helt tilfældigt.

Episoden, der indtraf omkring klokken 21 (klokken 14 dansk tid), "var et organiseret, velforberedt voldeligt terrorangreb" udført af "uidentificerede knivsvingende folk", skrev det officielle nyhedsbureau tidligere.

Over tusind anholdt i Kina for handel med børn
Over tusind anholdt i Kina for handel med børn

Politiet skød og dræbte mindst fire af angriberne på jernbanestationen i Kunming og er på jagt efter de resterende, oplyser Xinhua. Et offer for knivangrebet, Yang Haifei, som blev såret i brystet og i ryggen, siger til Xinhua, at han var ved at købe en togbillet, da angriberne nærmede sig, og han havde forsøgt at flygte sammen med menneskemængden.

- Jeg så en person komme lige imod mig med en lang kniv, og jeg løb med de andre, siger han, mens andre "styrtede til jorden".

Kina dræner verden for mælk og presser priserne op
Kina dræner verden for mælk og presser priserne op

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har på det kraftigste fordømt "de frygtelige angreb på civile" lyder det i en pressemeddelelse.

Xinjiang-regionen er ofte ramt af voldelige sammenstød, mens den slags angreb er sjældne i andre dele af Kina. Der ikke er tradition for voldelige angreb i Yunnan-provinsen. Myndighederne mener, at urolighederne i regionen skyldes, at terroristgrupper ønsker en selvstændig stat.

Kina frygter for global fugleinfluenza
Kina frygter for global fugleinfluenza

Det har rettighedsgrupper for uighurer benægtet, men siger, at de føler sig undertrykt af den kinesiske regerings restriktioner på deres religion og en økonomisk diskriminering.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx