Af - 03/07-17 14:21

Kendt rigmand giver en halv million: Vil genoplive forhistorisk kæmpedyrKendt rigmand giver en halv million: Vil genoplive forhistorisk kæmpedyr

Medstifter af PayPal Peter Thiel har investeret 100.000 dollars (godt 651.000 kroner, red.) i drømmen om at vække en vaskeægte mammut til live igen.

storybild

Medstifter af PayPal Peter Thiel. (Billede: SAUL LOEB)

Den amerikanske multimilliardær har tidligere åbent fortalt, hvordan han mener, at døden er en sygdom, der kan kureres. Og nu afslører bogen 'Woolly: The True Story of the Quest to Revive One of History’s Most Iconic Extinct Creatures', at han i 2015 lavede den generøse investering, som kan være et skridt i dén retning, skriver The Guardian.

Ved hjælp af DNA fra mamutter, der er blevet bevaret i arktisk permafrost, er det lykkedes forskerne at finde de gener, der adskilte de behårede mammutter fra elefanter - eksempelvis deres evne til at leve i meget kolde områder og deres pels.

TV: Her er sandheden om den skræmmende kæmpehane
TV: Her er sandheden om den skræmmende kæmpehane

Ved at splejse genet med genomet (arvemassen, red.) fra en elefant, mener forskerne således, at de vil kunne genskabe en såkaldt mammut-elefant-hybrid, som vil have alle de genkendelige træk fra netop mammutten.

- Vores mål er at producere en hybrid-elefant/mammut-embryo (det tidlige udviklingsstadie i ægget eller livmoderen hos dyr, red.). Faktisk ville det være mere som en elefant med en række mammuttræk. Vi er ikke der endnu, men det kunne ske inden for et par år, har professor ved Harvard University George Church tidligere udtalt.

Ifølge bogen er det indtil videre lykkedes forskerne at få mammutpels til at vokse på mus.

Peter Thiel har ikke selv ønsket at kommentere sin donation, men George Church bekræfter, at den har fundet sted.

TV: Vært forsøger at præsentere vejrudsigten i T-Rex-kostume
TV: Vært forsøger at præsentere vejrudsigten i T-Rex-kostume

Han tilføjer endvidere, at han og Peter Thiel spiste morgenmad, da it-milliardæren fortalte, at han ønskede at investere i det 'mest sindssyge' forskeren havde gang i. George Church remsede sine projekter op, som inkluderede anti-aging ved hjælp af genterapi, at bruge menneskelige neutroner til at skabe kunstig intelligens - og mammutten. Peter Thiel valgte sidstnævnte.

Ifølge The Guardian kommer det ikke som en overraskelse, at valget faldt på at vække den uddøde tykhud til live igen, da Peter Thiel åbent har flirtet med tanken om evigt liv flere gange.

- Næsten alle mennesker, som nogensinde har levet, er døde igen. At fikse det problem er det mest naturlige, humane og vigtige, vi overhovedet kan gøre, er han citeret for at sige på SENS Foundations hjemmeside.

Liste: 13 brølere du garanteret har misset i berømte film
Liste: 13 brølere du garanteret har misset i berømte film

Peter Thiel har tidligere investeret i lignende projekter. Blandt andet i firmaet Ambrosia, hvor man kan få en blodstransfusion fra en frisk teenager i håbet om at få lidt af sin ungdommelighed tilbage. Desuden er han skrevet op til Alcor, som fryser døde mennesker ned i håbet om, at lægevidenskaben en dag vil kunne vække dem til live igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
FCK-profil med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx