05/11-17 01:34; Opdateret: 05/11-17 17:31

Korruptionsenhed anholder 11 prinser i Saudi-ArabienKorruptionsenhed anholder 11 prinser i Saudi-Arabien

Den stenrige prins Al-Waleed bin Talal og tidligere økonomiminister Ibrahim Al-Assaf er blandt de anholdte.

storybild

Siden 32-årige Mohammed bin Salman i juli blev udpeget til kronprins - det næsthøjeste embede i landet - har han banet vej for flere reformer. Scanpix/Fayez Nureldine/arkiv

Riyadh. Myndigheder i Saudi-Arabien anholdt lørdag 11 prinser og 38 tidligere ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd i en tilsyneladende stor udrensningsaktion.

De anholdtes konti er blevet indefrosset, siger informationsministeriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anholdelserne skete, blot timer efter at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien.

Avisen The Wall Street Journal skriver, at kong Salman samtidig har fyret økonomiminister Adel Fakieh og erstattet ham med Mohammed bin Mazyad al-Tuwajiri, som tidligere har arbejdet for den globale bankkoncern HSBC Holdings.

Kongen har ifølge den amerikanske avis også fyret prins Miteb bin Abdullah som leder af Saudi-Arabiens nationalgarde.

Prins Miteb bin Abdullah er søn af monarkens forgænger, kong Abdullah, og var indtil nu en af de få prinser i en autoritetsstilling uden for kong Salmans gren af den kongelige familie.

Saudiarabiske myndigheder oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at også milliardæren prins Al-Waleed bin Talal er anholdt.

Al-Waleed bin Talal er et fremtrædende medlem af Saudi-Arabiens kongefamilie, og så er han storinvestor i Apple og Twitter og en af verdens rigeste mænd.

Anholdelsen har fået milliardærens aktier til at falde med over ni procent, skriver AFP.

Også en tidligere økonomiminister Ibrahim Al-Assaf er blandt de anholdte.

Udviklingen følger en ny politisk kurs, som kronprins Mohammed bin Salman udstak i september.

Siden 32-årige Mohammed bin Salman i juli blev udpeget til kronprins - det næsthøjeste embede i landet - har han banet vej for flere reformer.

Således er det den unge prins, der menes at stå bag kong Salmans nylige beslutning om at fjerne et forbud mod kvinders kørsel.

Senest meddelte kronprinsen i slutningen af oktober, at Saudi-Arabien fra 2018 vil tillade kvinder på tre sportsstadioner i landet.

Det er desuden ventet, at et forbud mod biografer vil blive ophævet, ligesom at kongeriget opfordrer til fejringer på tværs af køn, hvilket ikke er set før.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx