Af Astrid Louise Rasmussen - 02/10-15 13:34; Opdateret: 02/10-15 14:01

I dag fejres smilet verden overI dag fejres smilet verden over

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker. Sådan lyder et gammelt, men ikke helt forældet ordsprog.

Bildstrecke im Grossformat »
Jeg er fra Amsterdam, og jeg har smilet siden første dag i København. Her begyndte jeg og mine nye venner at danse helt spontant. Jeg fik sidst min veninde til at smile, da jeg havde lavet en fotocollage med billeder af ting, vi har lavet sammen. Jeg smiler, når jeg har lagt brød på vores fodrebræt. Så kommer gråspurvene og strides om maden. Mine børnebørn smiler altid af mine dårlige vittigheder. Jeg smiler hele tiden og griner meget. Tidligere fik jeg min veninde til at grine, fordi jeg åbenbart var dårlig til at pose i de bukser jeg prøvede. Jeg får altid folk til at smile, når jeg ikke udtaler kartoffel på den rigtige måde. De synes, det lyder sjovt. Jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg kan se ind i lejlighederne på den anden side – så kommer jeg i tanke om, at de også kan se ind i min. Jeg fik forleden en lille pige til at smile, da jeg gav hende en gratis pandekage. Hun smilede over hele ansigtet. Til gengæld gav en mand mig i går en gratis billet til en sejltur. Det fik mig til at smile. Sidst jeg var sammen med mit barnebarn lavede vi et akvarium ud af en skotøjsæske. Vi malede fisk og en havfrue – og fik hinanden til at smile. I går fik jeg et helt fodboldhold til at smile, fordi jeg er en elendig fodboldspiller. Som tjener får jeg andre til at smile, når jeg tager smilende imod dem på en regnvejrsdag. Jeg kommer selv til at smile, når jeg får en kompliment, jeg ikke havde forventet. I går så jeg et foredrag, der fik mig til at tænke: Jeg har gjort det så godt, som jeg kan. Det fik mig til at smile.

Og det er netop smilet og den næstekærlige, gode gerning for et andet menneske, der fejres med World Smile Day.

Og smilet kan noget. Det er nemlig “helt klichéagtigt den korteste vej mellem mennesker”, lyder det fra Christel Seierø, der er foredragsholder og underviser i kropsprog.

TV: 5-årig dreng får den BEDSTE nyhed - se hans sjove reaktion
TV: 5-årig dreng får den BEDSTE nyhed - se hans sjove reaktion

- Når vi smiler oprigtigt til andre mennesker, og de returnerer smilet, så giver det en tilstand af glæde hos modparten. Ansigtsmusklerne hænger på den måde sammen med vores følelsesmæssige tilstand, så vi kan fremkalde følelser hos os selv og hinanden med smilet, fortæller hun.

I dag skal du altså særligt træne smilemusklerne, det smitter nemlig, understreger Christel Seierø.

Fik uventet overraskelse: Nu er Camilla ét stort smil
Fik uventet overraskelse: Nu er Camilla ét stort smil

- Hvis du smiler ægte til et andet menneske og insisterer på smilet og øjenkontakten, så er det næsten umuligt at lade være med at sende det retur.

Så smil til din sidemand, smile-snap din sambo eller send en smiley-sms til din søster.

LÆS OGSÅ: TV: Se hendes smil forvandles totalt på under 60 sekunder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx