Af - 25/06-17 16:47

12-årig sparer frokostpenge op i et år for at få råd til et par sko til 4.000 kroner12-årig sparer frokostpenge op i et år for at få råd til et par sko til 4.000 kroner

En britisk mor er fortvivlet, efter hun har opdaget, at hendes datter slet ikke har brugt sine frokostpenge på frokost i et helt år.

storybild

Den 12-årige pige har sparet næsten alle de penge op, hun har fået til at købe frokost i et år, så hun kan købe et par designersko til næsten 4.000 kroner. (Billede: Scanpix/Shutterstock)

- Hvis du virkelig gerne vil have dem, så må du jo spare op.

Den sætning er vi nok mange, der har hørt fra vores forældre som små. Og det er vel også en god lektie, at ingenting her i livet er gratis.

Men en 12-årig britisk pige har muligvis taget den lektie lidt for langt. I et indlæg på Storbritanniens største forum for mødre, Mumsnet, forklarer en frustreret mor således, hvordan hendes lille datter igennem næsten et år har lagt penge til side for at få råd til et par designer-sneakers.

Erik investerede gave fra sin bedstemor som 12-årig: Nu er han 18 år og millionær
Erik investerede gave fra sin bedstemor som 12-årig: Nu er han 18 år og millionær

Penge, den 12-årige pige har fået til at købe frokost i skolen, vel at mærke.

‘Hun er besat af mode. Højeste mode - Vogue, desginer-tøj og så videre (...) Hun har været interesseret i mode, siden hun var 10,’ skriver moren, der på Mumsnet har brugernavnet ‘TrainersB’.

Hun skriver, at familien på ingen måde har råd til at købe så dyre ting til deres datter.

‘Her til morgen fortalte hun mig, at hun har sparet sine frokostpenge op i et helt år for at købe et par kondisko, hun er faldet for (...) Hun får 15 pund hver mandag (125 kroner, red.). Hun siger, at hun har taget et stykke frugt hjemmefra og brugt 75 pence (6,5 kroner, red.) på en halv toast til frokost hver dag. Resten af pengene har hun sparet op,’ skriver TrainersB.

21-årig vågnede op til chok: Har 10 millioner i overtræk
21-årig vågnede op til chok: Har 10 millioner i overtræk

Der er tale om et par kondisko fra det spanske modebrand Balenciaga. Sådan et par koster typisk fra omkring 3.000 kroner og opefter. De specifikke sko, datteren har forelsket sig i, koster 3.400 kroner, og hun har indtil nu sparet omkring 2.600 kroner op.

Det er et par sneakers fra modehuset Balenciaga (ikke nødvendigvis denne model) den 12-årige pige har set sig lun på.

‘Det er jo latterligt for en 12-årig,’ skriver moren om de dyre sko og fortsætter:

‘Jeg ved, hun vil passe på dem. Hun er meget påpasselig omkring hendes ting. Jeg ved, hun har ønsket sig dem i en evighed, og hun har et foto af dem som baggrund på hendes telefon.’

Hun er nu i tvivl om, hvorvidt hun skal lade datteren købe de ekstremt dyre sko, eller om hun skal straffes for at have løjet om ikke at have brugt sine frokostpenge på mad. I kommentarfeltet er flere brugere bekymrede for pigens beskedne frokostmåltider - men en overvejende del af de knap 1.000 kommentarer går på, at det er en imponerende bedrift.

Kanyes sommersko er tidoblet i værdi - snart kan du få dem hos Adidas
Kanyes sommersko er tidoblet i værdi - snart kan du få dem hos Adidas

‘Jeg ville lade hende købe dem, men gøre det krystalklart for hende, at hvis hun vil spare op til noget i fremtiden, så skal I planlægge det sammen,’ skriver brugeren AnchorDownDeepBreath eksempelvis.

‘Hun har fået dårlig frokost i et år, så hun kunne købe noget, hun elsker. Personligt beundrer jeg hendes dedikation, og jeg ville helt klart lade hende få dem,’ skriver en anden bruger, ThumbCat.

Og rigtig mange er enige. Nogle mener dog, der bør være en form for straf.

‘Jeg kan ikke forstå, at så mange siger, det er helt fint! Teknisk set har hun stjålet efter min opfattelse,’ skriver en bruger.

‘Jeg kan kun beundre hendes dedikation, men jeg ville slet ikke belønne hende for at skære ned på mad/næring,’ lyder det fra en anden.

Her er de 15 dyreste par sko til salg i København
Her er de 15 dyreste par sko til salg i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx