Af Lars Sejr - 18/11-15 06:24

Bombetrusler tvinger to Air France-fly til at landeBombetrusler tvinger to Air France-fly til at lande

To Air France-passagerfly på vej mod Paris fra USA er landet i Salt Lake City og Halifax efter trusler.

To passagerfly fra flyselskabet Air France er natten til onsdag dansk tid blevet tvunget til at afbryde deres flyvning mod Paris og lande i nordamerikanske lufthavne.

Det oplyser de amerikanske luftfartsmyndigheder ifølge CNN.

Air France skriver i en kort udtalelse, at begge fly "blev udsat for anonyme trusler, efter at de respektive fly var lettet."

- Af sikkerhedsmæssige årsager og for at kunne udføre nødvendige sikkerhedstjek besluttede Air France, at begge fly skulle lande, skriver flyselskabet ifølge Reuters.

- Lokale myndigheder er i gang med at undersøge fly, passagerer og bagage. En anden undersøgelse vil arbejde på at identificere, hvem der står bag telefonopkaldet (om bomberne, red.), lyder det videre.

Medie: Familiemedlem til formodet terrorist sprængte sig selv i luften
Medie: Familiemedlem til formodet terrorist sprængte sig selv i luften

Fransk politi frigiver nyt billede: Blev måske hjulpet igennem EU
Fransk politi frigiver nyt billede: Blev måske hjulpet igennem EU

Flyene var lettet fra henholdsvis Los Angeles og Dulles-lufthavnen i Washington.

Flyet fra Los Angeles - et Airbus A-380 - er landet sikkert i Salt Lake City i den amerikanske delstat Utah. USA's føderale luftfartsmyndighed (FAA) oplyser, at passagerer og besætningen blev eskorteret sikkert ind til lufthavnens terminal.

Flyet fra Washington er landet i Halifax på den canadiske østkyst. En talsmand for lufthavnen siger, at Air France-flyet af typen Boeing 777 blev omdirigeret til Halifax klokken 22.15 lokal tid, og at flyet står stille for enden af en af lufthavnens landingsbaner.

- Passagererne er ved at blive hjulpet ud af flyet og transporteret til et sikkert område i terminalbygningen, da der er tale om internationale passagerer, siger talsmand Peter Spurway til Reuters.

Ingen personer er kommet noget til, og der er ingen meldinger om fund af sprængstoffer eller lignende på nogen af flyene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx