Af Ritzau - 16/04-16 22:52

Mange frygtes fanget i murbrokkerne efter skælv i JapanMange frygtes fanget i murbrokkerne efter skælv i Japan

Redningsfolk kæmper mod tiden i det jordskælvsramte Japan, hvor en storm nu truer med at udløse nye jordskred.

storybild

Indbyggere samlet på en vej uden for Kumamoto, efter det sydlige Japan blev ramt af kraftige jordskælv som har kostet i alt 41 mennesker livet. (Billede: AP/Koji Harada)

Et stort antal mennesker frygtes fortsat at være begravet levende i murbrokkerne, efter to kraftige jordskælv ramte det sydlige Japan med godt et døgns mellemrum.

Skælvene har kostet mindst 41 mennesker livet, og redningsmandskab kæmper fortsat en hård kamp for at redde overlevende ud af ruinerne.

- Vi kender til flere steder, hvor folk er blevet begravet levende, siger regeringstalsmand Yoshihide Suga på en pressekonference.

- Politi, brandfolk og militærfolk gør alt, hvad de kan, for at redde dem.

Over 90.000 mennesker er blevet evakueret fra de katastroferamte områder, herunder omkring 300 mennesker der bor ved en dæmning, som er i fare for at kollapse.

De to kraftige jordskælv fik enorme bjergsider til at kollapse og sende flere tusinde ton mudder ned over huse, veje, broer og jernbaner, som blev begravet i de enorme jordmasser.

Der kan komme flere jordskred i området, advarer Japans Meteorologiske Institut. I løbet af natten ventes regn, og nogle regioner kan opleve kraftig nedbør søndag. Det øger risikoen for nye jordskred i de områder, hvor jord og sten allerede er løsnet af jordskælvene.

I byen Misato opfordrede myndighederne flere end 10.000 mennesker til at lade sig evakuere, fordi der er risiko for, at store jordskred kan ramme byen.

Regeringen har indsat 25.000 soldater og over 1000 redningsarbejdere, herunder brandfolk og politi, for at hjælpe indbyggerne i de jordskælvsramte områder.

Torsdag aften lokal tid ramte et jordskælv med en styrke på 6,4 byen Kumamoto på øen Kyushu, og natten til lørdag lokal tid ramte et nyt skælv så tæt ved den samme by. Det andet skælv havde ifølge det amerikanske jordskælvscenter USGS en styrke på 7,4.

/ritzau/AFP

LÆS OGSÅ: Mindst 25 er omkommet ved nyt skælv i det sydlige Japan

LÆS OGSÅ: Ni mennesker omkommet ved japansk jordskælv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx