Af Ritzau - 29/11-16 10:17; Opdateret: 30/11-16 02:57

71 mennesker bekræftet omkomne i flystyrt i Colombia71 mennesker bekræftet omkomne i flystyrt i Colombia

Stort set et helt brasiliansk fodboldhold er blevet dræbt. Også mange journalister er døde i flystyrtet.

storybild

Dårligt vejr har vanskeliggjort redningsarbejdet, samtidig med at styrtet er sket i et svært tilgængeligt bjergområde. (Billede: Reuters/Fredy Builes)

Antallet af personer, der er bekræftet omkomne, efter at et fly med et brasiliansk fodboldhold styrtede ned i Colombia mandag aften lokal tid, er blevet nedjusteret til 71.

Det oplyser colombianske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere blev dødstallet opgivet til at være mindst 75.

Spillere fra klubben Chapecoense var på vej til byen Medellin for at spille den første af to finalekampe i turneringen Copa Sudamericana - Sydamerikas pendant til Europa League.

Foruden det meste af fodboldholdet omkom omkring 20 journalister, som var med for at at dække finalekampene, da flyet omkring klokken 22.15 bragede ind i en bjergside nær Medellin.

- Vi følte et højt, kraftigt bump, fortæller German Lopez, der dyrker blomster på bjergsiden, og som kunne se det hvide flyvrag fra sit køkkenvindue.

- Vi løb over for at søge efter overlevende. Jeg så en, som døde på en båre, men hjalp en anden, som var bevidstløs. Jeg begyndte at græde.

Flyet havde minutter før styrtet meldt om tekniske problemer og udsendt et nødsignal.

Det chartrede fly var på vej fra Bolivia, hvor det havde haft en mellemlanding.

Om bord var en besætning på ni og 68 passagerer.

De eneste seks overlevende er ifølge den civile luftfartsmyndighed i Colombia blevet identificeret som spillerne Alan Ruschel, Jackson Follmann og Hélio Neto, journalist Rafael Valmorbida, bolivianske stewardesse Ximena Suarez og bolivianske flytekniker Erwin Tumiri.

Flere af de overlevende får intensiv behandling.

Ifølge talsmand for Chapecoense Gelson Dalla Costa har den 24-årige brasilianske målmand Jackson Follmann fået amputeret sit højre ben. Det rapporterer den colombianske radiostation RCN.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt, men ifølge den colombianske regering har myndighederne bjærget de to sorte bokse fra flyet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx