Af Ritzau - 04/07-17 16:10; Opdateret: 04/07-17 17:22

Trump og Putin mødes for første gang på fredagTrump og Putin mødes for første gang på fredag

Trump og Putin holder et normalt bilateralt møde fredag eftermiddag, meddeler Det Hvide Hus.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, holder et normalt bilateralt møde fredag eftermiddag, meddeler Det Hvide Hus. Trump flyver onsdag til Polen, og han vil før G20-topmødet både have ført drøftelser i Polen og i Tyskland. Hans store udfordring bliver at finde en bedre balancegang i forhold til Rusland og EU. (Billede: Scanpix/Odd Andersen, Jim Watson)

USA's præsident, Donald Trump, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, holder et møde fredag eftermiddag, meddeler Det Hvide Hus.

Mødet finder sted i forbindelse med et G20-topmøde i Hamburg fredag og lørdag.

Der er tale om et normalt bilateralt møde, og det bliver det første mellem de to ledere, efter at Trump blev præsident i november.

Under Trumps første besøg i Europa som præsident i maj opstod der visse spændinger mellem den nye amerikanske præsident og EU's ledere i forbindelse med Nato.

Trump kritiserede de europæiske lande for at betale for lidt til Nato, og han gentog ikke klart sin støtte til alliancens forsvarsdoktrin.

Det bilaterale møde mellem Trump og Putin vil blive fulgt meget nøje.

Trump flyver onsdag til Polen, og han vil før G20-topmødet både have ført drøftelser i Polen og i Tyskland. Hans store udfordring bliver at finde en bedre balancegang i forhold til Rusland og EU.

Det spiller også ind, at Trump mødes med Putin på et tidspunkt, hvor der i USA er stor fokus på beskyldninger om, at Rusland blandede sig i USA's valgkamp sidste år.

Mens disse temaer vil hænge i luften, så er der kun få, som forventer fremskridt i vanskelige konflikter som krisen i Ukraine og krigen i Syrien.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der sker nogle større fremskridt i det amerikansk-russiske forhold. Dertil er forholdet alt for belastet, siger Michael O'Hanlon, udenrigspolitisk analytiker hos The Brookings Institution.

Trump skal under sit besøg i Polen torsdag tale på Krasinski Pladsen.

Polske ledere ligger tæt på Trump i deres udenrigspolitiske anskuelser og verdenssyn.

I Det Hvide Hus siger embedsmænd, at Trump under sig besøg i Europa denne gang vil understrege USA's støtte til Natos artikel 5, forsvarsdoktrinen eller musketereden, som siger, at et angreb på et medlemsland er det samme som et angreb på hele den vestlige alliance.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx