Af Ritzau - 17/05-16 14:32

Hollande fastholder omstridt reformkursHollande fastholder omstridt reformkurs

Hollande foretrækker at være en præsident, der gennemfører reformer frem for ikke at foretage sig noget.

storybild

- Jeg foretrækker, at folk har et billede af en præsident, som har gennemført reformer snarere end af en præsident, som intet foretog sig, siger den franske præsident, François Hollande. (Billede: Reuters/Pool)

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at kampen mod arbejdsløshed endnu ikke er vundet, men han lover at fastholde en omstridt kurs med reformer på arbejdsmarkedet i bestræbelserne på at få øget beskæftigelsen.

Reformerne har udløst to måneders demonstrationer og udløst en mistillidsafstemning til hans regering i parlamentet, hvor der dog var flertal for præsidentens kurs.

Lastbilchauffører blokerede tirsdag veje i den vestlige del af Frankrig, samtidig med at en uges strejke blev indledt i det vestlige Frankrig.

Hollande siger, at behovet for reformer er vigtigere end spørgsmål omkring hans egen popularitet, selv om der er præsidentvalg igen næste år.

- Jeg giver mig ikke på dette område, fordi for mange tidligere regeringer har givet efter, siger den franske præsident, som tirsdag gav et interview til radiostationen Europe 1.

- Jeg foretrækker, at folk har et billede af en præsident, som har gennemført reformer snarere end af en præsident, som intet foretog sig, siger han.

Hollande har sagt, at han kun vil søge genvalg ved præsidentvalget i 2017, hvis han får sænket arbejdsløsheden, der nu ligger over ti procent. Præsidenten ønsker med loven også at sende et signal til investorer om at satse på fransk arbejdskraft og produktion.

Modstandere siger, at loven undergraver arbejderrettigheder, mens arbejdsgiverorganisationer har beklaget sig over, at den ikke går langt nok.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Motorvej spærret - bil er brudt i...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx