Af - 13/11-16 20:34

Far hører sin datter græde over en fyr: Kommer med episk beskedFar hører sin datter græde over en fyr: Kommer med episk besked

- Han var alligevel også grim.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvis du føler, du kommer i bedre humør af at høre trist musik, når du er ked af det, er det helt naturligt. Et forskningsprojekt fra Freie Universität Berlin fra 2014 konkluderer nemlig, at det at lytte til sørgelig musik kan skabe positive følelser og fredfyldthed hos lytteren. For mange er det formentlig ikke specielt tillokkende at tænke på en eks lige efter et brud. Men at fundere over forholdet og bruddet kan faktisk være en hjælp, viser forskning fra University of Arizona fra 2014. Studiet konkluderede, at de testpersoner, der reflekterede over årsagen til et brud, havde lettere ved at acceptere det, og at de følte sig mindre ensomme. Det kan være et stort humørboost at tilbringe tid med din bedste ven eller veninde. Eksempelvis viser forskning fra Concordia University, at tid sammen med en tæt ven kan reducere stressniveauet i kroppen. Behandlede din kæreste dig uretfærdigt? Eller savnede du at være ude alene med vennerne? Der er sikkert flere positive ting ved, at du er ude af forholdet, så prøv at fokusere på dem. Italiensk forskning fra 2010 viser nemlig, at en optimistisk attitude kan føre til større livskvalitet. Det er dog klart, at du ikke kan være glad hele tiden - og det er også okay. Græd, hvis du har brug for det. Flere forskningsprojekter viser nemlig, at det kan føles terapeutisk og forbedre humøret efterfølgende. Hvis du føler dig klar til at komme videre, så spring ud i det. I et amerikansk forskningsprojekt fra 2014 viste dem, der var begyndt at gå på dates igen inden for syv måneder, mere velvære end dem, der forblev single. Et brud giver dig mulighed for at finde dig selv. Et forskningsprojekt fra Illinois, USA viser, at jo længere du er i et forhold, jo mere bliver din identitet flettet sammen med din partners. Hvis du bliver single, så prøv at fokusér på, hvad du gerne vil, og prøv nye aktivteter. Man siger, at tiden læger alle sår - og sådan er det også, når det kommer til forhold. Forskning fra The American Psychological Association viser, at jo længere tid der efter fra et brud, jo mere heler du følelsesmæssigt.

I galleriet er der gode råd til at komme sig over sin ekskæreste.

Den amerikanske high school-elev Daleynee var forleden ude for noget, som rammer os alle i løbet af livet, men kan føles som verdens undergang, når det sker for en selv - især, når man er teenager: Hun blev droppet af sin kæreste.

Den stakkels pige var sønderknust, og snakkede i telefon med en ven på sit værelse, mens hun hørte høj musik, så forældrene ikke kunne høre noget. Troede hun da.

LISTE: Sådan kommer du lettest over din eks
LISTE: Sådan kommer du lettest over din eks

For hendes far blev hurtigt klar over, hvad der foregik, og så fik han en genial idé.

Han sendte sin datter en besked, der var så grov, så den kun kunne gøre hende glad - og det virkede.


Løst oversat: 'Vær sød at skrue ned for din sørgelige musik, vi kan stadig høre dig græde - og hold nu kæft, han var alligevel grim'.

Derfor gør kærestesorger så ondt
Derfor gør kærestesorger så ondt

For andre kan beskeden måske virke grov og ufølsom, men for Daleynee var det lige, hvad der skulle til for at hele det knuste hjerte en smule, siger hun til Buzzfeed.

- Vi laver altid sjov. Min mor bliver sur nogle gange, fordi hun tror, han aldrig kan være seriøs. Men det er noget, jeg elsker ved ham. Der er aldrig et kedeligt øjeblik, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx