18/02-14 15:25

Thailands regeringschef anklages i korruptionssagThailands regeringschef anklages i korruptionssag

En betjent og tre civile er dræbt under nye kampe i Bangkoks gader, mens premierminister nu risikerer sag.

storybild

En betjent og tre civile er dræbt under nye kampe i Bangkoks gader, mens premierminister nu risikerer sag. (Billede: Polfoto)

Thailands korruptionsbekæmpende myndighed sigter premierminister Yingluck Shinawatra for embedsforsømmelse og for at fremme korruption.

Det sker i forbindelse med et kontroversielt program om subsidier til ris. Yingluck Shinawatra risikerer - hvis hun bliver dømt - at blive fjernet fra sin post.

Ung dansker knivstukket i Thailand
Ung dansker knivstukket i Thailand

Landets korruptionsbekæmpende kommission siger i en erklæring, at Yingluck har tilsidesat advarsler om, at det prestigefyldte risprogram ville fremme korruption og påføre store økonomiske tab.

- Skønt hun vidste, at mange mennesker havde advaret hende mod korruption i programmet, så fortsatte hun med det, siger et medlem af kommissionen, Vicha Mahakhun.

- Det viser hendes intention om at påføre regeringen tab, så vi har enstemmigt støttet at sigte hende, siger han.

Dansk tyresæd i høj kurs i Thailand
Dansk tyresæd i høj kurs i Thailand

Yingluck skal den 27. februar møde for kommissionen for at blive orienteret om anklagen. Det omstridte program garanterer bønderne priser for deres ris, der ligger over markedsværdien.

Sigtelsen kommer, mens protesterne mod Yinglucks regering fortsætter i Bangkoks gader. Tirsdag er en betjent og tre civile dræbt af skud under urolighederne. 64 meldes såret, deriblandt 24 politibetjente. Mange demonstranter er anholdt.

Bilbombe fundet på dansk favorit rejsemål
Bilbombe fundet på dansk favorit rejsemål

Skuddene faldt, da politiet forsøgte at trænge ind i områder af byen, hvor regeringsfjendtlige demonstranter har forskanset sig.

Yingluck har mange støtter i de thailandske landområder, mens de regeringsfjendtlige demonstranter et langt stykke ad vejen repræsenterer landets middelklasse.

Tag på safari i Thailand
Tag på safari i Thailand

Yinglucks modstandere beskylder hende for at være en marionetdukke for sin bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, der gik i eksil efter et militærkup i 2006.

De beskylder hende og hendes familie for at bruge skattepenge til købe stemmer i landområderne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Mattias Hundebøll afslører særligt...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx