Af Ritzau - 12/12-16 17:22; Opdateret: 13/12-16 01:34

Paolo Gentiloni har snart sin italienske regering på pladsPaolo Gentiloni har snart sin italienske regering på plads

Premierminister Gentiloni har sat navne på, hvem han ønsker som ministre i den regering, han skal lede.

storybild

Paolo Gentiloni ventes formelt at kunne danne en ny italiensk regering mandag med sig selv som premierminister. (Billede: Reuters/Remo Casilli)

Paolo Gentiloni har tidligt mandag aften afsløret, hvem der skal være ministre i den regering, som han selv skal stå i spidsen for som premierminister i Italien.

Det er sket, forud for at regeringen officielt ventes at blive indsat senere på aftenen. Tidligere premierminister Matteo Renzi trådte tilbage i sidste uge efter et nederlag ved en folkeafstemning.

Angelino Alfano er udpeget til posten som udenrigsminister. Den post sad Gentiloni selv på i den tidligere regering. Pier Carlo Padoan bliver siddende som finansminister i Italien, der er eurozonens tredjestørste økonomi.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Gentiloni har mandag mødtes med forskellige partiledere i Italien og har sent mandag eftermiddag indfundet sig hos præsident Sergio Mattarella.

Den hurtige regeringsdannelse vil gøre det muligt for Italiens politikere at komme i gang med at løse flere vigtige opgaver.

- Jeg har gjort mit bedste for at danne denne regering så hurtigt som muligt, siger 62-årige Gentiloni ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Vigtigst blandt alle emner er, hvordan regeringen hurtigt får styr på en galopperende krise i banken Banca Monte dei Paschi di Siena.

Det er verdens ældste bank og landets tredjestørste udlåner. Den kan meget vel få brug for et statsindgreb for at undgå et kollaps.

Samtidig skal der udarbejdes en ny valglov. Den nuværende valglov, der gælder for parlamentets underhus, risikerer at blive erklæret ugyldig af forfatningsdomstolen i januar.

Ifølge Gentiloni vil han fortsætte sin forgængers politik, ligesom at han vil opfordre EU til at være mere "vækstorienteret", skriver Reuters.

Senere på ugen vil den nye regering skulle godkendes af parlamentet ved en tillidsafstemning. Det sker formentlig onsdag.

Formelt kan regeringen sidde frem til februar 2018, hvor der senest skal afholdes valg igen. Men det er sandsynligt, at valget allerede vil blive holdt næste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx