Af Ritzau - 12/04-16 08:06; Opdateret: 12/04-16 08:54

Selvmordsbomber slår til nær stadion i Aden og dræber flereSelvmordsbomber slår til nær stadion i Aden og dræber flere

En selvmordsbomber har tirsdag morgen dræbt op mod fire personer nær et fodboldstadion i havneby i Yemen.

storybild

Hvis våbenhvilen i Yemen bliver overholdt, er det meningen, at der skal indledes fredsforhandlinger 18. april. To gange tidligere har fredsforhandlingerne slået fejl. (Billede: AP/Wael Qubady)

Op mod fire mennesker er tirsdag morgen blevet dræbt, da en selvmordsbomber detonerede sit bælte med sprængstoffer nær et fodboldstadion i havnebyen Aden i Yemen. Det fortæller øjenvidner.

Otte andre mennesker blev såret i angrebet, som syntes at være rettet mod unge mænd, der stod i kø for at skrive sig op til militærtjeneste.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, men ifølge en sikkerhedskilde mistænker myndighederne den militante bevægelse al-Qaeda for at stå bag.

Angrebet kommer, efter at de stridende parter i den igangværende konflikt i landet sent søndag aften indledte en midlertidig våbenhvile med løfter om hver især at overholde betingelserne.

I timerne op til ikrafttrædelsen var der sporadiske kampe nord for Yemens hovedstad, Sanaa, og i den centrale del af landet. Her blev mindst 20 mennesker dræbt.

I slutningen af marts blev tre militære checkpoints i Aden ramt af selvmordsbomber i et angreb, som Islamisk Stat (IS) efterfølgende har taget skylden for. Mindst 26 mennesker blev dræbt.

Krigen i Yemen har kostet mindst 6200 mennesker livet og udløst en større humanitær krise, efter en militæralliance med Saudi-Arabien i spidsen indledte luftbombardementer mod houthimilitsen for et år siden.

/ritzau/Reuters/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk ø var isoleret: Fem sendt på...
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
P-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx