Af - 27/01-14 08:21; Opdateret: 27/01-14 09:04

Ferie-mareridtet fortsætter: 600 passagerer har roskildesygeFerie-mareridtet fortsætter: 600 passagerer har roskildesyge

Det krydstogtsskib som har været ramt af novovirus, vender nu hjem to dage før tid. Omkring 600 personer er, nemlig nu fanget på skibet med diarré.

storybild

Mange passagerer på krydstogsskibet, Explore of the Seas, har fået en noget anden ferie, end de forestillede sig. (Billede: Polfoto/AP/Thomas Layer)

Det krydstogsskib, Explorer of the Seas, som blev ramt af et udbrud af tarminfektion, opgiver nu at fortsætte sin rejse og vender nu hjem til New Jersey. Mindst 564 passagerer og 47 besætningsmedlemmer er nu ramt af virus, det skriver NBC News.

300 personer fik 'ræsermave' ombord på krydstogtskib
300 personer fik 'ræsermave' ombord på krydstogtskib

- Vi mener, at det rigtige at gøre er, at bringe vores passagerer hjem tidligere og bruge den ekstra tid på at desinficerer skibet endnu mere grundigt, siger rederiet, The Royal Caribbean, i en pressemeddelelse.

Polarskib sidder fast i isen: Ingen kan få dem fri
Polarskib sidder fast i isen: Ingen kan få dem fri

De smittede personer plages af opkast og diarré, og det mistænkes at være den såkaldte, novovirus, som er skyld i sygdomsudbruddet. Det er den mest almindelige form for mave-tarminfektion, og den smitter via mad, forurenet vand og berøring.

Spøgelsesskib overtaget af kannibal-rotter: Her frygtes det at ramme
Spøgelsesskib overtaget af kannibal-rotter: Her frygtes det at ramme

Krydstogsskibet, med 3050 passagerer og 1165 besætningsmedlemmer, aflyste et planlagt stop i Haiti i weekenden og tog direkte videre til San Juan
i Puerto Rico, hvor skibet blev desinficeret. Dette var dog ikke nok, og derfor vender skibet nu hjem til New Jersey i USA.

Buffeter lægger flere end 1.300 ned med roskildesyge
Buffeter lægger flere end 1.300 ned med roskildesyge

Novovirus er hvert år skyld i omtrent 21 millioner tilfælde af mave-tarminfektion i USA hvert år, og 800 dødsfald. Det er endnu uklart, om smitten skyldes en ny type af novovirus, som tidligere har været skyld i mave-tarminfektion på skibet, Queen Mary 2, i december 2012. Det vil testresultater vise midt på ugen, oplyser Centers for Disease Control and Prevention.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx