Af - 30/10-14 13:30

Apples direktør springer ud: ´Jeg er stolt af at være bøsse´Apples direktør springer ud: ´Jeg er stolt af at være bøsse´

Apple-direktør Tim Cook har i dag taget et stort og modigt skridt - han springer nu ud offentligt som homoseksuel.

storybild

Apple-direktør Tim Cook har i dag valgt offentligt at springe ud som homoseksuel. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Apples direktør Tim Cook har i dag valgt at springe ud som homoseksuel.

I et åbent brev, som Bloomberg har bragt, beskriver han hvordan han egentlig ikke ønsker fokus på sin egen person - men at han nu har indset, at hans higen efter privatliv har holdt ham tilbage i sit arbejde.

‘Legendarisk’ kvindebedårer er blevet gift med en mand
‘Legendarisk’ kvindebedårer er blevet gift med en mand

- Apple er allerede en af de mest nøje overvågede virksomheder i verden, og jeg vil gerne beholde fokus på vores produkter og de utrolige ting, vores kunder opnår med dem, skriver han.

- Samtidigt tror jeg stærkt på Martin Luther Kings ord, som lød: “Livets mest vedholdende og presserende spørgsmål er ‘hvad gør du for andre?’” Jeg udfordrer ofte mig selv med det spørgsmål, og det er gået op for mig, at mit ønske om privatliv har holdt mig tilbage fra at gøre noget vigtigere. Det har ført mig til i dag.

Ung mand springer ud: Se far og mor gå totalt amok
Ung mand springer ud: Se far og mor gå totalt amok

- I årevis har jeg været åben med mange mennesker omkring min seksuelle orientering. Masser af kolleger hos Apple ved, jeg er homoseksuel, og det lader ikke til at have nogen forskel på, hvordan de behandler mig, skriver Tim Cook.

- Mens jeg aldrig har benægtet min seksualitet, har jeg heller ikke anerkendt den offentligt - indtil nu. Så lad mig være klar i mælet: Jeg er stolt af at være bøsse, og jeg anser det at være bøsse for en af de største gaver, Gud har givet mig, fortsætter han.

Familie slår hånden af homo-teenager: Fremmede donerer halv mio. kroner
Familie slår hånden af homo-teenager: Fremmede donerer halv mio. kroner

I brevets fulde længde beskriver direktøren, hvordan hans seksualitet har gjort ham til den mand, han er i dag, og hvordan verdens syn på homoseksuelle har ændret sig gevaldigt i hans levetid. Men han mener også, at der stadig er et stykke vej igen, før homoseksuelle kan leve i fred.

- Utallige mennesker - specielt børn - lever i frygt og mishandling hver dag på grund af deres seksualitet. Jeg betragter ikke mig selv som en aktivist, men jeg har indset, hvor meget jeg haft gavn af andres ofre.

Dansk komiker springer ud som homoseksuel
Dansk komiker springer ud som homoseksuel

- Så hvis det at høre at Apples direktør er bøsse kan hjælpe nogen, der kæmper med at realisere, hvem han eller hun er, eller bringe trøst til enhver, der føler sig ensom, eller inspirere folk til at insistere på deres ligestilling - så er det værd at bytte det med mit eget privatliv.

Læs hele det åbne brev i sin fulde længde (på engelsk) her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx