Af - 23/01-16 22:01

Astronaut fanger smukt billede af historisk snestormAstronaut fanger smukt billede af historisk snestorm

Befolkningen på den amerikanske østkyst ligger under for en voldsom snestorm og isnende kulde. Én amerikaner ser dog stormen i et helt andet perspektiv.

Bildstrecke im Grossformat »
Over 3500 flyafgange blev aflyst som følge af det ekstreme vejr. En løber kan frit benytte vejene, da New York er underlagt et bilforbud. Alene i Connecticut er op mod 100.000 borgere i risiko for strømsvigt. En mand er blevet fanget i snemasserne i Kentucky. Overtrædelse af kørselsforbud i eksempelvis New York kan medføre en bøde på 1800 kroner. En masse amerikanere trodser vejret, for at demonstere mod abort, foran USAs Højesteret. En mand går fredsommeligt i sneen. En uheldig newyorker forsøger at genvinde balancen på det isglatte underlag, men mislykkedes. En godmodig labrador, ved navn Woody, mestrer ikke at genvinde ballancen, og ender i split. I Pennsylvania har sneen og vinden i samarbejde nedlagt et træ over to biler. Sneen har også gavnende sider; eksempelvis kælkning. En mand går tur med sin hund uden foran New Yorks børs. Kun udrykningskøretøjer må køre på vejene under kørselsforbuddet. Kansas' nationalgarde bruger en 'Black Hawk' militærhelikopter, til at levere halm til kvæg. Strømsvigt var skyld i at det var umuligt at komme kvæget til undsætning, og hæren måtte involveres. Militærfolk i en Humvee hjælper en strandet billist. Brandfolk fjerner et væltet træ i New York. New York ryddes af en flåde af sneryddere. En mand kæmper sig igennem den snestormen - med hastigheder op til 80 km/t. En mand fejer/puster sne væk fra en p-plads. Kreativ transportform under bilforbud. Togene er også hårdt ramt, og forsinker mange borgere. Endnu en smart måde at bevæge sig rundt på. Bilerne må stå lidt endnu. Der falder mellem 40 og 70 cm sne. Det amerikanske flag vajer i det dystre gråvejr.

Den amerikanske vestkyst er i øjeblikket udsat for en heftig snestorm, som hærger fra Georgia til New York. Byboerne trådte lørdag morgen ud i 35 cm sne, og måtte desuden udstå isnende vindstød på op til 88 km/t.

Ifølge Mashable er snestormen tæt på at indtage en plads på top 10 over de værste snestorme i Washington - nogensinde. Og mens stormen, i jordboeres øjne, på ubarmhjertig vis skaber oversvømmelser og lammer infrastrukturen, er den kyniske kulde langt smukkere fra oven.

Snestorm lammer store dele af USA's østkyst
Snestorm lammer store dele af USA's østkyst

Det kan astronaut Scott Kelly bevidne. Han har nemlig taget billeder af den amerikanske snestorm, fra Den Internationale Rumstation (ISS). På billedet fra Twitter ses den blålige koldfront i venstre side, mens storbyers slørede lys ses i højre side. I midten af billedet har Kelly fanget et andet sjældent fænomen, kaldet 'thundersnow'.


USA: Fem delstater er i undtagelsestilstand inden snestorm
USA: Fem delstater er i undtagelsestilstand inden snestorm

De seneste amerikanske snestorme, i 2009 og 2010, fik navnene 'Snowmageddon' og 'Snowpocalypse'. I følge Scott Kellys tweet ser det ud til at denne snestorm hedder 'Snowzilla'.
Snowzilla påvirker 60 millioner mennesker, og har, med vindstød på op til 120 km/t ved kysten, allerede forårsaget over 3000 aflyste flyafgange, samt skabt undtagelsestilstand og bilforbud i flere byer.

LÆS OGSÅ: Snestorm forvandler Washington D.C. til en spøgelsesby

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx