24/11-17 13:43; Opdateret: 24/11-17 18:23

Mindst 235 er dræbt under angreb på moské i det urolige SinaiMindst 235 er dræbt under angreb på moské i det urolige Sinai

Mindst 235 mennesker er dræbt under et voldsomt angreb på en moské i Sinai i Egypten. 130 er såret.

storybild

Rawda moskéen i Sinai som fredag blev ramme om en massakre på mindst 235 mennesker, da militante sprængte en bombe og derefter skød mod flygtende og ambulancer. Scanpix/Stringer

Kairo. Militante dræbte fredag mindst 235 mennesker i en moské i den nordlige del af Sinai i Egypten ved at detonere en bombe og derefter åbne ild mod flygtende og ambulancer, siger øjenvidner og lokale medier.

Antallet af sårede opgives til omkring 130.

Det er et af de mest voldsomme angreb i nyere tid i Egypten.

Dødstallet er blevet opjusteret drastisk adskillige gange.

Militante islamister mistænkes for at stå bag angrebet, som blev udført af fem personer ifølge de første medierapporter.

Angrebet fandt sted mod moskéen Al Rawda i byen Bir al-Abed, der ligger vest for byen Arish.

En bombe eksploderede inde i moskéen midt under fredagsbønnen. Herefter åbnede en gruppe mænd ild mod de troende, der forsøgte at flygte fra stedet.

Blandt de dræbte var både civile og soldater, der var mødt op til bøn.

Statslige medier viser optagelser af blødende, sårede og lig dækket af tæpper.

- De skød mod folk, da de løb ud af moskéen, og de skød også mod ambulancerne, siger en lokal indbygger på stedet til Reuters.

En beboer i området, Ashraf el-Hefny, siger, at mange af ofrene var arbejdere fra et nærliggende saltfirma. Han siger, at der var omkring 300 i moskéen.

- En leder for en lokal beduinklan oplyser, at de troende, der opsøger den angrebne moské, er sufier, rapporterer nyhedskanalen Arabiya News.

Sufier tilhører en moderat muslimsk sekt, der prædiker tolerance. Nogle kalder sufierne for islams mystikere. De samles ofte til meditation, som ledsages af musik og dans.

Islamisk Stat og andre ekstremistiske grupper opfatter sufier som frafaldne, fordi de blandt andet går ind for helgendyrkelse, hvilket for islamister er en form for afgudsdyrkelse.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al Sisi, har efter angrebet indkaldt til et møde i regeringens sikkerhedsudvalg, oplyser egyptisk tv.

Egyptens militær har indledt flyangreb mod militante i bjergområder i Nordsinai i nærheden af den moské, der tidligere fredag blev ramt af bombe- og skudmassakren, siger sikkerhedskilder i Kairo og øjenvidner i Sinai til Reuters.

Den egyptiske regering har erklæret tre dages landesorg.

Den egyptiske hær har i flere år bekæmpet et opgør i Sinai, som Islamisk Stat står bag.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx