Af - 04/10-15 16:16

Forfatter mener at have løst mysteriet: - Han er Jack The RipperForfatter mener at have løst mysteriet: - Han er Jack The Ripper

En britisk forfatter har studeret sagen om Jack The Ripper i 15 år, og nu afslører han den berygtede morders identitet i ny bog.

storybild

Michael Maybrick stod ifølge forfatteren Bruce Robinson bag mordene på mindst fem kvinder i 1888. Han er bedre kendt som Jack The Ripper. (Billede: Wikimedia Commons)

Det er en af de største og bedst kendte mordgåder i historien, og efter 127 år er der stadig ikke nogen, der har løst den.

Indtil nu. Måske.

Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde
Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde

I hvert fald mener den britiske forfatter Bruce Robinson, at han har fundet frem til identiteten på selveste Jack The Ripper - den ukendte mand, der terroriserede Londons gader i 1888 og dræbte fem kvinder på brutal og morbid vis.

- Jeg tror helt ærligt, at jeg har fundet den forfærdelige satan, siger han til Telegraph og peger på et gammelt billede af en pænt klædt mand med overskæg og sideskilning.

- Det er Jack The Ripper.

Ifølge Bruce Robinson hed manden bag øgenavnet i virkeligheden Michael Maybrick, og han var faktisk et meget kendt navn i den viktorianske tids England som en populær sangskriver.

Flere lig fundet: Kvalt 19-årig fører til formodet seriemorder
Flere lig fundet: Kvalt 19-årig fører til formodet seriemorder

Og så var han medlem af Frimurerordenen, hvilket ifølge Bruce Robinson var en central del af sagen. Det var politichefen i spidsen af efterforskningen, Sir Charles Warren, nemlig også - sammen med mindst tre af de læger, der tilså ofrenes lig.

Så måske har der været nogle magtfulde mennesker, der ikke har ønsket, at morderens identitet kom frem i lyset.

- En del af hele etikken i Frimurerlogen er: hvad end, der er sket og hvordan, det end er gjort, så beskytter du broderskabet. Og det er, hvad der skete her, siger Bruce Robinson.

I en serie breve sendt til politiet af Jack The Ripper har Bruce Robinson fundet flere referencer til Frimurerordenen samt til Michael Maybricks identitet. Og desuden var brevene sendt fra byer, hvor Maybrick ‘tilfældigvis’ var på tour.

Seriemorder skriver historie: Indrømmer uhyggeligt mange mord
Seriemorder skriver historie: Indrømmer uhyggeligt mange mord

I 1893 mener Bruce Robinson, at politiet fandt frem til Jack The Rippers identitet. Det var året efter, at han havde skrevet sangen ‘The Holy City’, der blev den bedst sælgende sang i det 19. århundrede, og det var her, han var på toppen af sin karriere. Men pludselig forsvandt han ud af den blå luft.

- Jeg tror, der var nogen, der sagde til ham, at det var tid til at forsvinde. Og det gjorde han, gisner Bruce Robinson.

- Det var ligesom hvis Paul McCartney bare fra den ene dag til den anden sagde ‘det var det, nu skrider jeg’ efter at have skrevet ‘Hey Jude’ - en af de mest berømte sange nogensinde.

Bruce Robinson er måske bedst kendt for at have instrueret film som ‘Whitnail and I’ og ‘The Rum Diary’ - men i løbet af de seneste 15 år har hans primære fokus været på at løse mysteriet om den berygtede morder.

Jack the Ripper? Nå ja, ham der junglemanden
Jack the Ripper? Nå ja, ham der junglemanden

Det har nu ført til bogen ‘They All Love Jack: Busting the Ripper’, som bliver udgivet senere i oktober, hvori man kan læse om alle de mange beviser, der ifølge forfatteren kun kan betyde, at Michael Maybrick var Jack The Ripper.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx