Af - 26/04-15 13:08

Tog 4-årigs legetøj: Skumpistol var en fare for flysikkerhedenTog 4-årigs legetøj: Skumpistol var en fare for flysikkerheden

Den fireårige James Hayward fik en dårlig start på familieferien, da en lufthavnsbetjent konfiskerede hans legetøjspistol.

Bildstrecke im Grossformat »

En fireårig dreng fra Storbritannien blev kropsvisiteret og fik beslaglagt sit farverige legetøjsgevær - sikkerhedsfolkene i lufthavnen mente, at den udgjorde en fare for sikkerheden.

Det skriver The Mirror.

Den lille James Hayward ankom til East Midlands Airport sammen med sin forældre, den 44-årige Phil og moren Hazel på 38 år. I håndbagagen lå geværet, der er lavet i farverigt plastik, der skyder med skumgummipile.

Legetøjet skulle have underholdt ham på familiens påskeferie.

TV: Mand smider tøjet i protest mod sikkerhedskontrollen
TV: Mand smider tøjet i protest mod sikkerhedskontrollen

Familien havde planlagt en tur til ferieøen Lanzarote sidst i marts, og da de endelige kom igennem den halvanden times lange kø, hvor de havde stået i de tidlige morgentimer, fik ferien en dårlig begyndelse.

En sikkerhedsvagt krævede nemlig, at det harmløse legetøjsgevær blev hjemme fra rejsen, der varede ti dage.

- Det er fair nok, at de er grundige, men det virker latterligt at tage en plastikpistol fra en fireårig, siger faren Phil.

Strip i lufthavn: Tog ordre 'lidt' for bogstaveligt
Strip i lufthavn: Tog ordre 'lidt' for bogstaveligt

Lufthavnen har efterfølgende beklaget oplevelsen overfor den fireårige James og hans familie. I hvert fald delvist.

- Vores passagerers sikkerhed kommer i første række, og alle regulativerne kommer fra staten, siger en talsperson.

- Reglerne kræver, at alle genstande, der ligner noget fra forbudslisten, ikke må slippe igennem sikkerhedskontrollen, lyder det fra lufthavnen, der i øvrigt tilbød, at sende legetøjet til familiens hjem med posten.

TV: Sikkerhedsvagt afslører i al hemmelighed skjulte talenter
TV: Sikkerhedsvagt afslører i al hemmelighed skjulte talenter

Lille James måtte undvære sin legetøj på turen, men fik heldigvis en ny udgave, da de kom hjem. Geværet kostede omkring 60 kroner, men det var ikke prisen, der gjorde faren vred. Han mener, at det var åbenlyst, at skumgummigeværet ikke kunne gøre nogen fortræd.

- Vi var så forsinkede, at jeg ikke havde tid til at tage diskussionen op med dem og skændes. Vi blev nødt til at gå videre, for ellers ville vi ikke nå vores fly, siger faren Phil Hayward.

- Det er ikke noget under, at det tager så lang tid, når man vil kropsvisitere selv de mindste børn.

LÆS OGSÅ: TV: Sikkerhedsvagt har bedre moves end Jagger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx