Af Ritzau - 07/10-16 17:46

Colombia og Farc er enige om at se på fredsaftale igenColombia og Farc er enige om at se på fredsaftale igen

Vi vil lytte til bekymringerne og finde en løsning, siger Colombias regering og Farc om afvist fredsaftale.

storybild

Colombianerne forkastede søndag den fredsaftale, præsident Santos indgik med Farc. Nu vil de revidere den. (Billede: Scanpix/Guillermo Legaria)

Colombias regering og oprørsgruppen Farc er enige om, at fredsaftalen skal revideres, og at våbenhvilen skal fortsætte.

Den fælles udtalelse kommer samme dag, som præsident Juan Manuel Santos fik tildelt Nobels fredspris.

Fem dage forinden stemte de colombianske vælgere med en smal margen nej til den fredsaftale, som parterne har forhandlet om i de seneste fire år.

Regeringen og Farc lover i deres fælles udtalelse, at de vil lytte til modstanderne af aftalen og drøfte, hvilke ændringer der kan give "garantier til alle", som de formulerer det.

- Vi vil fortsat lytte til de forskellige sektorer i samfundet for på hurtig og effektiv vis at forstå deres bekymringer og hurtigt finde en løsning, skriver regeringen og Farc.

Selv om de 49 millioner indbyggere i Colombia længes efter fred efter mere end et halvt århundrede, viser resultatet af søndagens folkeafstemning, at vælgerne ikke er villige til at acceptere en fredsaftale for en hvilken som helst pris.

Især er modstanderne af fredsaftalen utilfredse med, at den giver for mange indrømmelser til oprørsgruppen.

Tidligere præsident Alvaro Uribe har stået i spidsen for nej-kampagnen og opfordret colombianerne til at afvise aftalen, som blandt andet garanterer dem pladser i parlamentet og amnesti for en række forbrydelser.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx