Af - 15/03-16 09:23

Forskning: Det er sundt at have en lillebror eller lillesøsterForskning: Det er sundt at have en lillebror eller lillesøster

En undersøgelse af 700 børns BMI tal har vist, at en lillebror kan have en positiv indflydelse på sin storebrors vægt. Børnelæge med speciale i adfærd er enig.

storybild

(Billede: Polfoto/Johansen Linda)

Forskere på University of Michigan har analyseret 700 børns BMI-tal, i familier på tværs af hele USA.

Børn som i første klasse ikke havde nogle ældre søskende, havde næsten tre gange større risiko for at være overvægtige, end dem som havde ældre søskende.

Børn som selv blev ældre søskende i alderen to til fire år, havde større sandsynlighed for at have en sund BMI i første klasse.

Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes
Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes

- At have yngre søskende, sammenlignet med at have ældre eller ingen søskende, er forbundet med en lavere risiko for at være overvægtig. Dog har vi meget lidt information omkring hvordan fødslen af en søskende kan påvirke risikoen for overvægt i barndommen, siger børnelæge med speciale i udvikling og adfærd, Julie Lumeng til Huffington Post.

Forskerne mener, at overvægten kan skyldes ændrede madvaner, når en lille ny kommer til verden. Tidligere forskning har vist at børn udvikler vedvarende spisevaner i en tidlig alder, hvilket disse ændrede madvaner kan have en effekt på.

Samtidig vil børn typisk lege længere og sidde ned i kortere tid, når de får en bror eller søster, og dermed holde sig på et sundt vægtniveau.

Ekspert: Det her er den bedste aldersforskel mellem søskende
Ekspert: Det her er den bedste aldersforskel mellem søskende

Overvægt i barndommen er fortsat en stor grund til bekymring, mener børnelæge Julie Lumeng.

- Hvis fødslen af en søskende ændrer på adfærdsmønstre i familien, der kan beskytte mod overvægt, så er det helt klart nogle mønstre andre familier kan prøve at genskabe i deres egen husstand, siger hun afslutningsvis.


LÆS OGSÅ: Rørende! Her genskaber de gammelt familiefoto på hundens sidste dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx