Af - 14/05-17 13:17

USA dræbte Osama bin Laden: Nu vil sønnen have grusom hævnUSA dræbte Osama bin Laden: Nu vil sønnen have grusom hævn

Den 2. maj 2011 vil altid være en glædens dag for amerikanske patrioter.

storybild

Det var nemlig den dag, den amerikanske regering endelig fik ram på en af deres største fjender: Osama bin Laden. Amerikanske Navy SEAL-specialstyrker dræbte den saudiarabiske terrorist, der befandt sig i et hus beliggende i Abbottabad, en pakistansk garnisonsby, cirka 150 km nord for hovedstaden Islamabad.

I huset fandt de breve og dokumenter, og det er dem, der nu indikerer, at Osama bin Ladens søn, Hamza bin Laden, har en uslukkelig hævntørst. Det skriver The Sun.

Teorien om sønnens intensioner blev præsenteret i et afsnit amerikanske nyhedsudsendelse '60 Minutes', hvor den tidligere FBI-agent, Ali Soufan, fortalte om brevene fra Osama bin Ladens hus, som han angiveligt har læst og analyseret. Et af brevene skulle være skrevet under af sønnen, og budskabet er ikke til at misforstå:

»Hvert et blik... hvert et smil du gav mig, hvert et ord du sagde til mig. Jeg føler mig selv smedet i stål. Jihads vej for guds skyld er, hvad vi lever for,« skulle ifølge Ali Soufan blandt andet stå i brevet.

Soldat i USA giver indtjening fra bin Laden-bog til staten
Soldat i USA giver indtjening fra bin Laden-bog til staten

Hamza bin Laden er af mange eksperter blevet nævnt som en fremtidig leder af terrororganisation Al Qaeda. Han har da også fire gange inden for de seneste to år åbent opfordret til angreb på vestlige storbyer. I 2015 udgav Al Qaeda også en lydbesked, hvor Hamza bin Laden offentligt opildnede terrorister til at angribe London, Washington og Paris.

Osama bin Laden tog skylden for angrebene på World Trade Center og skrev sig på den måde ind som USA's største fjende. Dengang optrådte terroristen i utallige propaganda-videoer, hvor også den unge søn var med i videoerne. I dag er han 28 år og befinder sig også på USA's liste over terrorister, som de overvåger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx