Af - 07/11-15 21:12; Opdateret: 07/11-15 21:52

Ny forskning afslører overraskende fordel ved at danseNy forskning afslører overraskende fordel ved at danse

Ny forskning viser, at dans i grupper har flere positive fysiske og psykologiske end først antaget.

storybild

(Billede: Flickr)

Der er ingen undskyldning for ikke at svinge stængerne på dansegulvet i aften.

I et studie fra University of Oxfords afdeling for eksperimentel psykologi konkluderer hovedforfatter bag rapporten, Bronwyn Tarr , at 'rejse sig og danse med andre har mange fordele.' Det skriver magasinet Mic.

Det nye studie viser blandt andet et noget overraskende fænomen: At vi kan holde mere smerte ud, hvis vi danser med andre. Synkron dans med andre er simpelthen med til at hæve deltagernes smertetærskel. Men bevægelserne til samme musik og samme rytme er også er med til at bringe folk tættere sammen.

Personer, som danser sammen, stoler nemlig ifølge studiet mere på hinanden og de dansende parter skaber en form for solidaritet med hinanden. Sammen med endorfiner, en af kroppens glædesstoffer gør det dans til en perfekt aktivitet, hvis du vil knytte an til andre.

Musik og dans bliver også brugt i andre sammenhænge, hvor det har positiv indvirkning på os mennesker. I flere år er musik blevet brugt i terapi, til at behandle demens og Parkinsons sygdom. Disse behandlinger er baseret på andre studier i dans.

- De fleste tidligere studier fokuseret på synkroni mellem kun to mennesker og har ikke medtaget direkte eller indirekte mål for neurohormoner, der kan understøtte sammenholdet mellem mennesker. Vi besluttede at teste med fulde kropsbevægelser og musik, noget der lignede dans endnu mere, siger Bronwyn Tarr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx