Af Ritzau - 17/07-16 11:08; Opdateret: 17/07-16 12:38

Rejsebranche forventer normal turisme til TyrkietRejsebranche forventer normal turisme til Tyrkiet

Grønt lys fra Udenrigsministeriet opfanges hurtigt af charterselskaber.

storybild

Alanya i Tyrkiet er et af de rejsemål, som charterselskaber sender mange danskere til (arkivfoto). (Billede: Free/Colourbox)

Efter det mislykkede kupforsøg i Tyrkiet glæder rejsebranchen sig søndag over igen at kunne sende turister til de populære destinationer.

Charterselskaberne har straks søndag formiddag set det grønne lys blinke fra Udenrigsministeriet.

Star Tour glæder sig over at kunne sende 15 fly af sted mod Alanya og Marmaris i den kommende uge, lyder det i en pressemeddelelse.

I højsæsonen har selskabet cirka 2000 danskere i Tyrkiet, oplyser pressechef Nikolai Johnsen.

Spies fortæller, at fire fly afgår mandag fra København, Billund og Aalborg. Selskabet har cirka 3000 gæster i Tyrkiet pt.

For Bravo Tours gælder det, at rejserne til Tyrkiet normaliseres fra på tirsdag.

Søndag er fire fly annulleret, men det er lykkedes for selskabet at få et femte af sted fra lufthavnen i Kastrup søndag klokken 16.10.

Endvidere fortæller Apollo søndag, at rejser fra og med lørdag 23. juli gennemføres som planlagt.

Meldingerne kommer, straks efter at Udenrigsministeriet søndag formiddag har ændret rejsevejledningen efter kupforsøget.

I øvrigt forventer Bravo Tours, at strømmen af turister til Tyrkiet hurtigt vil finde tilbage til sit gamle leje.

- Vi er meget overbeviste om, at kunderne igen hurtigt vil tilbage til Tyrkiet. Vi tror, at det hurtigt bliver normaliseret, siger rejseambassadør Stig Elling fra Bravo Tours.

Kunderne på feriestederne i Tyrkiet har ikke været generet af uroen, men har haft mange spørgsmål, fortæller Star Tours pressechef, Nikolai Johnsen.

Om kupforsøgets generelle konsekvens for turismen siger han:

- Det er klart, at det ikke er noget, der hjælper Tyrkiet som turistdestination. Men jeg er sikker på, at tyrkerne vil gøre meget for at sikre en stabil situation, for turismen har en stor økonomisk betydning for landet, siger Nikolai Johnsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx