31/10-17 22:30; Opdateret: 31/10-17 23:12

New Yorks borgmester kalder angreb med otte dræbte for terrorNew Yorks borgmester kalder angreb med otte dræbte for terror

En varebil har ramt flere mennesker i New York. Otte er døde, og 11 er alvorligt såret, men ikke i livsfare.

storybild

I det, som kaldes for et terrorangreb i New York tirsdag eftermiddag lokal tid, er otte personer dræbt og 11 såret. En bilist kørte ind på en cykelbane, og før det havde han ramt en skolebus og såret to. Reuters/Brendan Mcdermid

New York. Otte er dræbt og adskillige såret i New York tirsdag aften dansk tid et angreb.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, kalder angrebet for et terrorangreb.

Foruden de dræbte er 11 alvorligt såret, men ikke i livsfare. Det oplyser New Yorks politi på Twitter. Først havde borgmesteren ellers meddelt, at der var tale om 12 sårede.

En varebil i New York ramte adskillige personer, da den tilsyneladende med fuldt overlæg blev kørt imod trafikken på adskillige gader nær World Trade Center tirsdag.

Bilen skal have ramt både cyklister og gående. Politiet meddeler desuden, at føreren også ramte en skolebus. Det medførte, at to børn og to voksne blev såret.

Føreren af bilen kom efterfølgende ud af sit køretøj med to våben.

Politiet oplyser, at føreren er en 29-årig mand, som var bevæbnet med en paintballpistol.

Han blev skudt af en politibetjent i maven og er bragt til hospitalet.

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, siger, at den 29-årige var en "ensom ulv". Der er ingen beviser for, at han skulle være en del af et større plot.

Ifølge en politikommissær fra New Yorks Politi, kom den mistænkte mand med en udtalelse, efter at han kom ud fra varebilen, og som var i overensstemmelse med, at det var et terrorangreb.

- Det er en meget smertefuld dag i vores by. Forfærdelig tragedie i West Side. Lad mig gøre det klart.

- Baseret på den information, som vi har ind til videre, så var det en terrorhændelse – en særligt kujonagtig terrorhændelse, siger borgmesteren ifølge nyhedsbureauet AFP.

USA's præsident, Donald Trump, kalder på Twitter den mistænkte for angrebet i New York for en "meget syg og sindsforvirret" person.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
TV 2 afslører nyt navn til populært...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx