Af Berit Hartung - 30/07-17 18:16

Sagen, der ryster Norge: Marie blev stukket ned, da 15-årig pige gik amok i indkøbscenterSagen, der ryster Norge: Marie blev stukket ned, da 15-årig pige gik amok i indkøbscenter

Den blot 17-årige norske pige Marie Skuland mistede onsdag aften helt meningsløst livet, da en anden pige gik amok med en kniv i den butik, hvor hun arbejdede. En 23-årige kvindelig kunde blev kvæstet.

storybild

Den blot 17-årige Marie Skuland mistede livet, da hun onsdag aften blev stukket ned af en jævnaldrende pige i det indkøbscenter, hun arbejdede. (Billede: Privat/ Scanpix)

Norge er i chok efter, at en kun 15-årig pige onsdag aften gik amok med en kniv i et indkøbscenter i Krisitiansand i det sydlige Norge. Den 17-årige Marie blev dræbt, mens en anden 23-årig kvinde blev hårdt kvæstet. Hun blev fredag meldt uden for livsfare.

Omkring klokken halv seks onsdag aften blev kunder i Sørlandssenteret i Kristiansand opmærksomme på den 15-årige pige, som gik gennem centeret og viftede med en kniv.

Den norske avis VG har talt med flere vidner, som så pigen før overfaldene.

»Hun havde en kniv og hylede og skreg, mens hun fortsatte ned mod rulletrappen. Så kom der flere ansatte fra Coop Obs (dagligvarebutik i centeret, red.) og andre butikker, som løb efter hende. Det virkede meget dramatisk,« fortæller et vidne til den norske avis VG.

Den dræbte er en 17-årig pige, som arbejdede i dagligvarebutikken.

Efter angrebet så vidner pigen løbe rundt i storcenteret med kniven, som var fyldt med blod. Vidner fortæller til VG, at hun virkede bange.

Centerets vagter forsøgte at berolige hende, men først da politiet kort efter ankom lykkedes det at overmande hende.

»Det skete uden dramatik. Hun blev taget med og var omkring skadestuen og blev derefter afhørt. Samtidig blev hun frivilligt indlagt på psykiatrisk afdeling. Der er hun fortsat under opsyn, og på grund af hendes tilstand har det endnu ikke været muligt at afhøre hende,« fortæller politiets efterforskningsleder til avisen.

Den 15-årige er nu sigtet for drab og drabsforsøg. Ifølge de seneste oplysninger nægter hun sig skyldig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx