Af Ritzau - 14/03-17 15:12; Opdateret: 14/03-17 16:01

Polsk parlamentsmedlem straffes for udtalelser om kvinderPolsk parlamentsmedlem straffes for udtalelser om kvinder

Kvinder skal tjene mindre end mænd, fordi de er svagere, har polsk medlem af EU-Parlamentet udtalt under debat

storybild

Det polske parlamentsmedlem Janusz Korwin-Mikke bliver blandt andet udelukket fra at repræsentere EU-Parlamentet i et år efter kontroversielle udtalelser om kvinder (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Janek Skarzynski)

Formanden for EU-Parlamentet, Antonio Tajani, straffer det polske medlem af parlamentet Janusz Korwin-Mikke for hans udtalelser om kvinder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EU-Parlamentet.

- Jeg vil ikke tolerere sådan en opførsel - specielt, når det kommer fra en, som forventes at udføre sine opgaver som repræsentant for befolkningen i Europa med behørig værdighed.

- Ved at fornærme alle kvinder har parlamentsmedlemmet udvist foragt for vores mest fundamentale værdier, sagde Tajani under plenarsamlingen i Strasbourg tirsdag.

Formanden undskyldte desuden til enhver, der var blevet krænket af det polske medlems udtalelser og understregede, at sådan en opførsel aldrig vil blive tolereret.

Korwin-Mikke får som straf frataget sine daglige diæter i 30 dage og bliver suspenderet fra parlamentariske aktiviteter i ti dage med undtagelse af stemmeret.

Derudover bliver han udelukket fra at repræsentere EU-Parlamentet i ét år.

Det var i begyndelsen af marts, at Korwin-Mikke kom med kontroversielle udtalelser om kvinder under en debat om lønforskellen mellem mænd og kvinder.

- Selvfølgelig skal kvinder tjene mindre end mænd, fordi de er svagere, de er mindre, de er mindre intelligente. Og de skal tjene mindre, sagde han.

Det affødte straks en skarp reaktion fra Iratxe Garcia Peres, et spansk parlamentsmedlem.

- Jeg ved, at det gør ondt på dig og bekymrer dig, at kvinder i dag kan sidde i dette hus og repræsenterer europæiske borgere med samme rettigheder som dig.

- Jeg er her for at beskytte alle europæiske kvinder fra mænd som dig, sagde hun.

Højreorienterede Korwin-Mikke er løsgænger i EU-Parlamentet. Det er ikke første gang, at han er kommet i modvind for kontroversielle udtalelser.

Han har ifølge CNN tidligere sagt, at kvinder ikke burde have lov til at stemme.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx