Af - 13/02-14 11:58; Opdateret: 13/02-14 12:16

Trusler om tåregas og tæsk: Gymnasie-elever får erstatning efter skiferieTrusler om tåregas og tæsk: Gymnasie-elever får erstatning efter skiferie

Seks unge mænd har vundet en erstatningssag over et rejseselskab, fordi de med trusler om tåregas og knipler blev smidt ud af et fransk ski-paradis.

storybild

Det var på en skiferie sidste år på dette tidspunkt, at seks gymnasie-elever blev smidt hjem fra en skiferie (Billede: Flickr)

Hvis ikke seks gymnasieelever fra Gl. Hellerup Gymnasium prompte fraflyttede deres ferielejlighed og rejste fra den franske ski-by Val-d'Isère, ville de få tåregas og knippel-slag af det lokale politi.

Sebastian var vidne til branden: Flammerne var fire meter høje
Sebastian var vidne til branden: Flammerne var fire meter høje

Det var ifølge de unge mænd hvad guiderne fra rejsebureauet Nortlander truede dem med, efter der sidste år på dette tidspunkt var kommet så mange klager om ballade fra deres lejlighed, at de ifølge politiet skulle ud af byen.

Skiarrangør: Alle vores gæster har det godt
Skiarrangør: Alle vores gæster har det godt

Op i mod 50 klagere skulle have sagt, at lejligheden var centrum for en amok-fest, hvor der blev begået hærværk, røget hash, og hvorfra man tissede og lavede udspring fra altanen.

Brand hærger hotel med danske gymnasieelever
Brand hærger hotel med danske gymnasieelever

Tilstandene var så groteske, at byens borgmester ifølge Nortlander blev involveret i at få de unge danske bortvist fra byen.

De afviste imidlertid, at de skulle have opført sig upassende, men de valgte at rejse ud af byen to dage inde i deres ferie.

Europas fedeste skiløb fås på denne destination
Europas fedeste skiløb fås på denne destination

De seks gymnasie-elever klagede for at få penge retur for rejsen.

Pakkerejse-Ankenævnet har netop bestemt, at de hver skal have 1.500 kroner af Nortlander – blandt andet fordi rejseselskabet ikke har dokumenteret, at fransk politi ville smide dem ud af byen, og også fordi Nortlander ikke inden rejsen informerede tilstrækkeligt, om konsekvenserne ved at larme om natten.

- Det er ærgerligt, at det kan svare sig at opføre sig som de gjorde og bagefter få erstatning. Men vi accepterer afgørelsen, siger Nortlanders pressechef Kim Just Andersen, som afviser, at guiderne truede med, at de unge mænd kunne få gas og tæsk.

- I fremtiden må vi blive bedre til at dokumentere, hvis der faktisk er lokale myndigheder, der beder gæster flytte, siger han til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Tempomaskine vinder: Tager fusen på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx