Af - 19/01-17 21:01; Opdateret: 19/01-17 21:23

Voldtog 12-årig, til hun bad om fortrydelsespille: Nu er han dømtVoldtog 12-årig, til hun bad om fortrydelsespille: Nu er han dømt

En 18-årig mand er røget i fængsel, efter det kom frem, at han havde regelmæssig sex med en bare 12 år gammel pige.

storybild

Jack Simpson var 17 år gammel, da forholdet til den 12-årige pige stod på. (Billede: Politifoto/Lancashire Police)

En 18-årig britisk mand er blevet idømt 12 måneders fængsel for gentagne gange at have voldtaget en bare 12 år gammel pige.

I retten i Burnley Crown kom det frem, at Jack Simpson - dengang 16 år gammel - først havde mødt pigen igennem Facebook i september 2014. De to mødtes fysisk en måned senere, og i marts 2015 havde de sex for første gang.

Asylansøger voldtog kvinde i skolegård: Her er straffen
Asylansøger voldtog kvinde i skolegård: Her er straffen

Det stod på de næste fire måneder, indtil den unge pige i august opsøgte en klinik, der hjælper unge med spørgsmål og problemer vedrørende sex. Her bad hun om at få en fortrydelsespille.

- Hun fortalte om forholdet med Jack Simpson. Det var der, politiet blev involveret, sagde anklager Paul Brookwell i retten ifølge The Mirror.

- Selv om han kendte hendes alder, fortalte hun, at det seksuelle forhold med den sigtede begyndte i marts 2015. Dette fortsatte i en periode på fire måneder, supplerede anklageren.

Voldtog 15-årig på kirkegård og ridsede sit navn ind i hendes arm med en kniv
Voldtog 15-årig på kirkegård og ridsede sit navn ind i hendes arm med en kniv

Han var 17 på det tidspunkt, mens hun var 12. Jack Simpson erkendte sig i retten skyldig i gentagne voldtægter med det forbehold, at det var gensidigt. Ifølge britisk lov kan børn under 13 år imidlertid ikke juridisk set give samtykke til sex, hvorfor det betragtes som voldtægt.

Forsvaret fremlagde i retten en psykiatrisk evaluering af Jack Simpson, som viste, at han var umoden for sin alder. Dommer Jonathan Gibson konkluderede dog, at den unge mand vidste, hvad han gjorde, og hvad det havde af konsekvenser for pigen.

- Du vidste, at ofret var 12 år gammel i perioden, og du vidste, at det var forkert at have sex. Selv om en 12-årig pige måske kan give samtykke til at have sex, er der en lov, der beskytter børn mod samleje, når de er for umodne til at træffe den beslutning, sagde han.

Historisk dom: Mand dømt for voldtægt, fordi han fjernede kondomet under sex
Historisk dom: Mand dømt for voldtægt, fordi han fjernede kondomet under sex

Foruden de 12 måneders fængsel er Jack Simpson tvunget til at lade sig registrere på en liste over sexforbrydere i 10 år, mens han i fem år vil have begrænset mulighed for at have kontakt til børn.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
'Ung mor' indrømmer: Jeg tog stoffer
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx