Af - 07/09-16 12:28

Ny undersøgelse: Disse mænd vil kvinder helst dateNy undersøgelse: Disse mænd vil kvinder helst date

Mænd, der er for lave eller for gamle er et no-go på online-datingmarkedet. Det viser et nyt, amerikansk studie blandt andet.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Ny kortlægning fra datingappen Happn.

Hvis du er en mand på 160 centimeter, der ryger og har en lav indkomst, så er der langt mellem dine dates. Det viser en ny undersøgelse, som forskere fra Universitetet i Michigan står bag, skriver sciencemag.com.

Forskerne har nærstuderet 1.855 New Yorkere, der dater online for blandt andet at finde ud af, hvilke karaktertræk kvinder tænder på og tænder af på blandt de mandlige onlineprofiler.

Bliver dating pludselig nemmere med denne app?
Bliver dating pludselig nemmere med denne app?

Studiet viste, at kvinderne var 10 gange mere tilbøjelige til at se nærmere på mandens profil, hvis han var højere end hende. Den ideelle højdeforskel synes at være 17 centimeter.

Kvinder er også kræsne, når det kommer til alder. Er du en ældre herre, skal du ikke gøre dig nogle forhåbninger om at score en ung kvinde. Studiet afslørede nemlig, at kvinder er hele 400 gange mindre tilbøjelige til at kaste et ekstra blik på betragteligt ældre mænd.

Scoring: Her er den dumme fejl mænd og kvinder begår i byen
Scoring: Her er den dumme fejl mænd og kvinder begår i byen

Generelt er kvinder mere kræsne end mænd, fortæller Casper Høeg Radil, som kommentar til undersøgelsen. Han er en dansk forsker i netdating.

- Hvis man ser på Tinder, så swiper kvinder simpelthen mere til venstre. Mænd har generelt færre kriterier og vil swipe mere til højre, men de får så ikke nødvendigvis flere matches, fordi kvinderne swiper til venstre, siger han til Videnskab.dk.

Casper Høeg Radil er også sociolog og ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet. Han har dog ikke deltaget i det amerikanske studie.

Sådan kan du samme ting som i Matas billigere
Sådan kan du samme ting som i Matas billigere

Han erkender, at det ser sort ud for en lavstammet mand, der ryger og ikke ejer en mønt. Men Casper Høeg Radil har nogle idéer til, hvordan mænd, der matcher disse kriterier, kan få de mest optimale chancer på datingsiderne.

Jeg tror, at man er nødt til at skrive det i sin profil og så acceptere, at man afskærer sig fra mange kvinder på over 165 centimeter. Så hellere udvide ens geografiske område og aldersspænd for at forøge sine muligheder.
Det siger Casper Høeg Radil til Videnskab.dk.

Her er årsagerne til, at 'din' kæreste knalder udenom
Her er årsagerne til, at 'din' kæreste knalder udenom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx