Af Jeppe Pedersen - 20/11-17 19:33

Er du også blevet 'udfordret'? Ny Facebook-trend skaber vrede: 'Det skal stoppe nu!'Er du også blevet 'udfordret'? Ny Facebook-trend skaber vrede: 'Det skal stoppe nu!'

Lige så snart man troede, at Facebook-udfordringer var passé, er en ny 'udfordring' begyndt at cirkulere i danskernes 'feeds'. Det har sat sindene i kog.

Har du også lagt mærke til dette i dit feed på Facebook?:

Det nyeste skud på stammen inden for Facebook-udfordringer hedder '7-dage, 7 billeder-udfordringen.'

Den går i al sin enkelthed ud på, at man poster ét sort/hvid-billede om dagen i syv dage og tagger en ny person hver dag. De få regler er, at billedet skal være fra dit liv, og der må ikke være personer på. Til billedet skriver du teksten:

'7 dage. 7 billeder i sort/hvid. Ingen mennesker og ingen tekst. Blot et billede fra dit liv. Hver dag tagges en ny til at deltage.' (eller: 'Udfordr en ny person hver dag.' Det veksler lidt i folks tekst, hvad de skriver. Nogle skriver også 'ingen forklaring' i stedet for 'ingen tekst'.)

Udfordringen har spredt sig som steppebrand på Facebook i Danmark særligt i november. Herunder kan du se lidt flere eksempler:

Den nye udfordring vækker umiddelbart ikke begejstring på de sociale medier. Her skriver radiovært Sandie Westh blandt andet på Twitter:

Og flere følger trop med vrede over udfordringen:

Facebook-udfordringen har naturligvis sin kilde i USA, under navnet 'Seven days, seven photos'. Her begyndte det for alvor i oktober.

Efter en hurtig rundspørge på redaktionen, kan vi også her konstatere, at det er en trend, der meget hurtigt gerne må forsvinde.

Hvad synes du? Stem herunder:

I 2014 gik Facebook-udfordringen 'Ice bucket challenge' viralt. Her skulle man uploade en video, hvor man fik en spand isvand udover sig og donerer penge til ALS-behandling. En lang række kendte mennesker deltog i udfordringen, herunder Caroline Wozniacki:

Here is my video @laurarobson5 #alsicebucketchallenge .. Now it's your turn @mwacha52, @serenawilliams and @johnisner

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on

En anden udfordring var 'Mannequin-challenge', hvor man filmede, at alle skulle stå bomstille. Personerne var typisk klædt ud i sjove kostumer eller i gang med noget underligt.

Herunder med Michelle Obama og Cleveland Cavaliers-holdet med basketball-stjernen Lebron James.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Mand ramt af skud i bandeskyderi i...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx