Af - 06/12-16 16:06

Brugte Facebook til at få eks anholdt fire gange: Nu skal hun selv i fængselBrugte Facebook til at få eks anholdt fire gange: Nu skal hun selv i fængsel

Stephani fik næsten overbevist anklagerne om, at kæresten skulle i fængsel.

storybild

Udleveret foto. (Billede: Orange County District Attorney.)

En amerikansk kvinde har brugt Facebook til at lave falske trusler imod sig selv fra ekskæresten. Nu skal hun selv i fængsel.

Det skriver New York Daily News.

Det lykkedes næsten Stephani Lawson at få retten til at begå en frygtelig fejltagelsen, hvor ekskæresten Tyler Parkerwest stod anklaget for stalking og trusler.

Den 25-årige kvinde fra Californien på USAs vestkyst er har nu erklæret sig skyldig i, at lyve i retten, at have fået en anden uretsmæssigt fængslet på grund af løgn, og blev onsdag idømt en straf på ét års fængsel for at bruge en falsk konto på Facebook til at skabe falske beviser imod eksen. Det oplyser den offentlige anklager i Orange County.

Caroline fra Paradise har fået nok! Skælder løs på Facebook-bruger
Caroline fra Paradise har fået nok! Skælder løs på Facebook-bruger

I foråret 2016 så det ellers sort ud for ekskæresten Tyler, der stod anklaget for stalking, trusler, kidnapning og vold.

Så sent som to dage før ekskæresten skulle i retten, dumpede der en besked ind hos Stephani, hvor det så ud til at blive truet af sin tidligere fyr. Noget fik dog den offentlige anklager til at studse over beskederne, der skulle vise sig at være nogle, som den 25-årige kvinde havde sendt til sig selv fra en falsk Facebook-konto.

- En af mine anklagerkolleger så på den og sagde 'den ser ikke rigtig ud,' og så faldt der noget på plads i mit hoved. 'Måske skal vi se lidt nærmere på det her,' siger souschef Mark Geller hos Orange Countys offentlige anklagemyndighed.

Spær dit kort: Falsk konkurrence lokker tusindvis af danskere i fælden
Spær dit kort: Falsk konkurrence lokker tusindvis af danskere i fælden

Det skulle vise sig at være en heldig indskydelse, da det ellers så sort ud for ekskæresten. Souschefen mener nemlig, at han sagtens kunne have fået ham dømt på de beviser, der forelå fra Stephani.

Efterforskere fik indhentet igennem digitale ransagningskendelser hos Facebook og teleudbyderen T-Mobile. Her viste data, at kvindens anklager var det pure opspind, og hun blev selv anholdt, mens sagen imod ekskæresten blev droppet af domstolene.

Eksperter: Du er nemmere at snyde på Instagram end på Facebook
Eksperter: Du er nemmere at snyde på Instagram end på Facebook

Nu skal hun afsone et år i fængsel som følge af at have erklæret sig skyldig, desuden skal hun betale erstatning til ekskæresten.

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: 10.000 er hoppet på ny falsk konkurrence

LÆS OGSÅ: Flere tusinde danskere er hoppet på denne falske konkurrence - Er du?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx